Skip Navigation Links

'Kardeşliği Yeniden İnşa Ediyoruz'

Avukat Bülent Akbay: 'Bugün pusuya yatan gerici katillere karşı; Hep Uyanık ve Hazır Olacağız. Kardeşlik İçin Gelip, Katledildiğimiz Şehirlerde, Yenid

Gündem   A+a-

İskenderun CHP meclis üyesi Avukat  Bülent Akbay, 2 Temmuz 1993 yılında gerçekleşen Sivas Madımak Oteli yangınında 37 kişinin hayatını kaybettiği olayı utanç verici olduğunu belirtirken yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.
“Bugün pusuya yatan gerici katillere karşı; Hep Uyanık ve Hazır Olacağız. Kardeşlik İçin Gelip, Katledildiğimiz Şehirlerde, Yeniden Kardeşliği İnşa Ediyoruz!
Sivas’ta, 2 Temmuz 1993′te meydana gelen “Madımak Oteli” yangınında, hayatını kaybeden 37 kişi, olayların 17. yıldönümünde başta Sivas olmak üzere ülkenin hemen her yerinde anılıyor. Sivas’ta bundan 17 yıl önce, ülkemizin tarihinin en büyük felaketlerden ve utançlarından birisi yaşandı.
Bilindiği gibi ortaçağ karanlığını taşıyan gericilik, 12 Eylül faşizminden beslenen ve 12 Eylül rejiminin yaratmış olduğu ortamdan güç alarak büyüdü. Ülkeyi bir kanser gibi istila etti. Bugün irticai hareketlerin odağı olan tarikatlar ne yazık ki ülke yönetiminin en üst tabakasını oluşturuyor. Gericilik hükümetiyle, cemaatleriyle, tarikatlarıyla, dershaneleriyle, vakıflarıyla, devlet bürokrasisi içindeki kadrolaşmalarıyla, medyasıyla iktidardadır.


Gericilik Türkiye’de iktidar gücünü kullanarak sola, aydınlara, yurtseverlere, emekçilere saldırmaya devam ediyor. İşte bu karanlık yönetimin en etkili adımı 1993’te Sivas’ta atıldı.
2 Temmuz 1993’te aydınlarımızı yaktılar, şimdi ise memleketi emperyalistlere satıyorlar!
2 Temmuz 1993’te aydınlarımızı yaktılar, şimdi ülkeyi ABD’nin ileri karakolu yaptılar!
2 Temmuz 1993’te aydınlarımızı yaktılar, şimdi özgürlüklerimizi ve alın terimizi çalıyorlar!
Yoksulluğu ve işsizliği halkımıza reva görüyorlar! Halkı soyuyor, yolsuzluklara imza atıyorlar! Her icraatlarıyla kardeşliğimizi dinamitliyorlar!
Ancak bizler kardeşliğimizi katletmeye ve ülkeyi gericileştirmeye yönelik girişimlerin başarılı olmasını engelleyeceğiz. Sivas’ta kardeşliğimizi yakanlardan hesap soracağız. Sivas’ı unutmayacak ve unutturmayacağız. Sivas katliamının arkasındaki zihniyetin bugün iktidarda olduğunu her fırsatta hatırlatacağız.
İşte bu nedenle 17 yıl önce Sivas’ta yakılarak katledilen 37 insanımızı kararlılıkla anıyoruz. Gericiliğe, yoksulluğa, işsizliğe ve geleceğimizi karartanlara ülkemizin sahipsiz olmadığını haykıracağız.
Kardeşlik için geldiğimiz ve katledildiğimiz şehirlerden başlayarak kardeşliğimizi yeniden inşa edeceğiz. Sivas’ta madımak’ın müze olmasını ve İskenderun’da Cem evi kurulmasına yönelik adımları bu bilinçle selamlıyoruz”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet