Skip Navigation Links

'Yatırımcının sorunlarını çözeceğiz'

Yazıcı Demir-Çelik A.Ş. tesislerini gezen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz umut verdi

Ekonomi   A+a-

Yazıcı Demir-Çelik A.Ş. tesislerini gezen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz umut verdi. Hatay Valisi Lekesiz, yatırımcının önündeki sorunların bertaraf edilmesi için çalışma içinde olduklarını belirterek, Yazıcı Demir-Çelik gibi tesislerin ülkenin ortak gelecek ve yarınları olduğuna işaret etti.


“Yatırımcının sorunlarını çözeceğiz”
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, il genel meclis üyeleri ve daire müdürleri Yazıcı Demir Çelik Sanayi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Fabrikanın üretim yapısı ve işleyişi üzerine Yazıcı Demir Çelik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Osman Gözükara’dan teknik bilgiler alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sanayicilerin sorunlarının çözümü noktasında gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.
Fabrikanın bölümlerini ve limanını gezen Vali Lekesiz, ardından brifing salonunda bilgiler aldı. Yazıcı Demir Çelik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Osman Gözükara, brifing salonunda yaptığı açıklamasında, “Diler Holding bünyesindeki Yazıcı Demir Çelik Sanayi’nde 875 kişi istihdam ediliyor. 1,2 milyar dolarlık termik santral kurmayı hedefliyoruz. Diler Holding bünyesindeki demir-çelik firmalarının 2008 yılı ihracatı 1.4 milyar dolardır. İstihdamı artırma çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, yatırımcının önünü açacak kararlara imza atmak için sürekli olarak işadamları ve kamu kurum temsilcileriyle istişare halinde olduklarına dikkat çektiği konuşmasında, “Bu tür tesisler hepimizin ortak geleceği ve ortak yarınlarımızdır. Bu tür tesisler ne kadar güçlü olursa, ülkemizin de geleceği o ölçüde aydınlık olur. Bugün demir-çeliğin tüketiciye ulaştırılırken hangi aşamalardan geçtiğini, daha açık bir ifadeyle hayatı gördük. Burada çalışan işçilerimizin alın teri, vergiye, ihracata ve yeni yeni istihdama dönüşmektedir” diye konuştu.
Ziyarette Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Tokgöz, il genel meclis üyeleri ve daire müdürleri eşlik etti. Vali Lekesiz ve beraberindeki heyet brifingin ardından Tosyalı Holding tesislerine geçtiler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet