Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kurbanlıkta Kurtoğlu Çiftliği Farkı..

Hatay'ın Belen İlçesinde doğayla iç içe orman içinde kurulan Kurtoğlu Çiftliği'nde yetiştirilen yerli koyunlar büyük ilgi görüyor..

Ekonomi   A+a-

Hatay’ın Belen İlçesinde doğayla iç içe orman içinde kurulan Kurtoğlu Çiftliği’nde yetiştirilen yerli koyunlar büyük ilgi görüyor..
 
Kurbanlıkta Kurtoğlu Çiftliği Farkı..
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle herkesi tatlı bir telaş sardı. Birkaç yıldır Türkiye’ye ithal olarak getirilen küçük ve büyük baş hayvanların yarattığı sıkıntı ve vatandaşın güven duymaması, ilgiyi yerli küçük baş hayvana yönlendirdi.
Hatay’ın Belen ilçesinde 60 yıldır yerli koyun üretimi yapan bölgemizin saygın isimlerinden Kurtoğlu ailesi, Belen Yaylalarında kurdukları çiftlikte yüzlerce koyunu, doğa ile iç içe bir atmosferde, Veteriner Hekim Halit Kurtoğlu kontrolünde sağlıklı ve modern şartlarda yetiştiriyor.
Kurtoğlu ailesi adına çiftlikte yetiştirilen yerli koyunlar hakkında bilgi veren Hacı Bestami Kurtoğlu, 60 yıldır aynı titizlikle koyun yetiştiriciliği yaptıklarını belirterek, Kurban Bayramı’nda özellikle yerli koyun tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
İthal koyunların beslenme şekli ve yetiştikleri iklim şartlarından kaynaklı olarak etlerinin yeterince lezzetli olmadığına dikkat çeken Hacı Bestami Kurtoğlu, “Yaklaşık 60 yıldır besicilikle uğraşıyoruz. Buradaki koyun sayımız zaman zaman 1000 koyun bazen de 100 koyun olduğu zamanlar da oluyor.
Burada beslediğimiz, kendi yetiştirdiğimiz yerli koyunlardır. Arpayla beslediğimiz, dağdan, doğadan kekik otu yiyerek beslenmişlerdir. Eti çok lezzetli olur. Bize ait olan, kasap ve restoranımızdaki etler bizim burada yetiştirdiğimiz koyunların etleridir. Kurban bayramında koyun alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli husus, kurbanlık koyunun yerli koyun olmasına dikkat etmeliler, ithal koyunun etini lezzetli olmaz ve iyi de çıkmayabilir. Vatandaşlar bizden koyun almak isterlerse buraya Kurtoğlu Çiftliğine gelerek hijyenik ortamda ve doğayla iç içe yetiştirdiğimiz koyunlarımıza bakıp alabilirler. Bize ulaşabilecekleri numara Gsm : 0532 616 33 59 aradıkları zaman Hacı Bestami Kurtoğlu bana ulaşabilirler.” Dedi.
 


Kurbanlık Koyun İçin Kurtoğlu Çiftlik 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş