Skip Navigation Links

Tedaş acil yatırım yapmalıdır!

Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Nazım Culha, elektrik kesintilerinin ömrünü doldurmuş veya kapasitesi düşük tesislerden kay

Ekonomi   A+a-

Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Nazım Culha, elektrik kesintilerinin ömrünü doldurmuş veya kapasitesi düşük tesislerden kaynaklandığını belirterek, yeni yatırımların bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

EMO İskenderun Temsilcilik Başkanı Nazım Culha açıklamasında şöyle dedi: “TEDAŞ’ ın sorumluluğunda bulunan dağıtım tesislerine özelleştirme kapsamında bulunmaları nedeniyle uzun yıllardır gerekli yatırımlar yapılmamaktadır. Mevcut dağıtım tesislerinin büyük bir bölümü ekonomik ömrünü doldurmuş, eski veya kapasitesi düşük tesislerdir. Bu tesisler, yatırım ödenekleri artırılarak hızla yenilenmelidir.

İskenderun’da yapılması gereken yatırımlar her yıl ötelenmiştir. Her yıl ötelenen ve halen yapılmayan yatırımlardan dolayı yaşamakta olduğumuz enerji kesintileri oluşmaktadır. Şehir içinde mevcut trafoların yetersizliği, artan enerji talebini karşılayamamaktadır. Bu artan talebe karşı trafo tesislerinin yenilenmesi ve yeni tesislerin eklenmesi gerekir. Aksi takdirde enerji kesintileri devam edecektir.

Elektrik dağıtım hizmetleri günlük hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu yüzden sadece ticari bir konu olarak görülmemelidir. İskenderun İlçesi bölgesinde elektrik iletim hatları iyileştirilmeli, var olanlara yenileri eklenmelidir. En fazla kullanım (puant) saatlerinde arz güvenliği sağlayacak yatırımlar yapılmalıdır. İletim tesislerinde periyodik bakımlar düzenli olarak yapılmalıdır.

2009 yılında kentimizin iki noktadan beslenmesini sağlayacak yer altı şebekesi ihalesi hukuki bir sorundan dolayı durmuş bulunmaktadır. Bu hukuki sürecin hızlandırılıp, ihale kapsamındaki çalışmalara kalındığı yerden devam edilmelidir. Ayrıca bu master projenin dışında kalan şehir şebekesinin yeraltına alınması için yeni bir yatırım çalışması yapılmalıdır.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet