Skip Navigation Links

Osman Tufan BİR konuştu PİR konuştu!

Payas ve çevresinde yatırımcı şaşkın, sanayici 'Bıçak kemiğe dayanmış' kapatmamak, işçisini kapı önüne koymamak için direniyor.

Ekonomi   A+a-

Payas ve çevresinde yatırımcı şaşkın, sanayici “Bıçak kemiğe dayanmış” kapatmamak, işçisini kapı önüne koymamak için direniyor. Her geçen ay muhasebeden patrona verilen hesap cetvelinde yüzbinlerce TL zarar görünüyor.
Üretim maliyetleri yüksek, demir ucuz!
Demir- Çelik sektörünün kalbinde, acıları ve mutlulukları kamuoyuyla paylaşan Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan, üretim maliyetlerini yükselten en önemli kalemlerden elektrik ve doğal gaz fiyatlarından, sanayicinin sıkıntılara göğüs germe nedenlerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
2012 yılına doğru yeniden yapılandırılacak ülkelerin tüm ihtiyaçlarının Türkiye’den karşılanacağı öngörüsüyle yatırımcının sorunlara göğüs germeğe devam ettiğini belirten Osman Tufan, İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin, Osmaniye, Yumurtalık ve Ceyhan’ı içine alan dev hinterlandın, dünyanın en büyük yatırımcılarının gözdesi olduğuna vurgu yaptı ve bölgenin coğrafi konumu ile stratejik önemine işaret etti.
Yıllık 10 milyon ton üretim hacmi ve 9 bin kişinin üzerinde istihdam potansiyeliyle Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği’ne üye üretici şirketler adına sıkıntılarını dile getiren Başkan Osman Tufan, kriz döneminde değil işçi çıkarmak, mevcut istihdam edilmiş kadronun maaşına zam dahi yaptıklarına dikkat çekti ve “Zarar da etseler derneğimiz üyeleri, değil kapatmak, işçiyi kapı önüne koymak, zam dönemlerinde zam yaptılar, maaş döneminde işçinin alın teri soğumadan maaşlarını ödediler. Tüm sıkıntıyı yalnız göğüslediler. Üretim maliyetlerinin düşürülmesi konusundaki çağrılarımıza taleplerimize yanıt bulmadık” dedi.


“Kapatmayacağız ayakta duracağız!”
Osman Tufan, Payas ve çevresinin çok önemli bir bölge olduğunu, bütün dünyanın yatırım yapmak istediği bir konum olarak gördüğünü söylerken, konuşmasında “Dünya’nın gözü bu bölgede coğrafi ve stratejik olarak önemi olan bir yerdeyiz. Arap ülkeleri, Irak olsun Suriye olsun Fas, Cezayir buna benzer birçok ülke pazarları gelecekte çok büyük önem taşıyacaklardır. Afrika ve Ortadoğu’ya deniz ve kara yolu olarak en yakın bölge burasıdır. Bu anlamda bölgemize çok yatırımcı geliyor ve gelecektir” dedi.


“Devlet elektrik ve doğal gazda kolaylık sağlamalı”
“Biz sanayiciler olarak hükümetten beklentilerimiz var” diyen Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan, en azından elektrik ve doğal gaz konusunda hükümetin üreticilere kolaylık sağlamaları lazım dedi.
“ İşçilik pahalıysa enerji pahalıysa nasıl üretim yapacağız. Hükümetten, her yönde istihdam sağlayan üretim yapan sanayicilere, vergide SSK’da indirime giderek kolaylık sağlamaları yeterdir” diyen Osman Tufan, krize karşı fabrikalarını kapatmayacaklarına vurgu yaparak, “Türkiye’nin en önde gelen sanayicileri bizleriz, fabrikalarımızı asla kapatmayacağız. Bu kriz bizim değil dünyanın krizidir. Biz ülke olarak kendimizi dünyadan soyutlayamayız. Çok zor günlerden geçiyoruz, krizin çoğu gitti azı kaldı. 2011 yılından sonra ben krizin etkilerinin azalacağına inanıyorum. Eskisi gibi kâr oranı yüksek olmasa da, sanayiciler 2012’den sonra rahat bir nefes alacaktır” şeklinde konuştu.
Hükümetin sanayi alanında yapması gereken konulara değinen Osman Tufan şunları söyledi: “Bugün Türk’ü, Çerkez’i, Kürt’ü, Laz’ı hepsi parlamentoda. İşsizliğin olmadığı yerde terör olmaz. Biz emeğin olduğu yerde işsizliğin çok olduğu her de varız. Hükümetin iş alanı olmayan yerlere fabrikalar kurması lazım. Biz sanayiciler olarak işsizlik sorununu nasıl çözeriz diye toplanıp birlikte düşünüyoruz.”
Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan, son zamanlarda artan terör olaylarını kınadığını ve hiçbir zaman hain terör örgütünün Türkiye Devletini yıldıramayacaklarını sözlerine ekleyerek, “Biz sanayiciler olarak bize düşen neyse yapmaya hazırız ve devletin arkasındayız. Çok büyük bir millet ve ülkeyiz bizi asla yıldıramayacaklar” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet