Skip Navigation Links

'Tosyalı kardeşler asil duruşlarını yine sergilemişlerdir'

Tosyalı Holding tarafından yaptırılacak olan İskenderun Tosyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Gündem   A+a-


Tosyalı Holding tarafından yaptırılacak olan İskenderun Tosyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bu hayırsever yatırım için Tosyalı ailesine övgüler yağdırırken, bu okulun Hatay’da tek kalemde yapılan en büyük bağış olduğunu söyledi.
Hatay Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine; Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan ve Fatih Tosyalı katıldı.
Törende yapılacak okul ile ilgili bilgiler veren Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, 24 ayda tamamlanacak olan İskenderun Tosyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin proje bedelinin 9 Milyon TL olduğunu söyledi. Bugünün kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirten Genç, “Benim Hatay’da görev süremin son günü. Bugüne denk gelmesinden dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum. İlköğretim okullarından mezun olacak gençlerimiz Tosyalı ailesinin girişimleri ile teknolojik donanımlı bir lisede eğitim göreceklerdir. İskenderun bölgemizde eksikliği önemli derecede hissedilen Meslek Lisesi’ni yaptıracak olan hayırsever iş adamımız Fuat Tosyalı’dan Allah razı olsun. Ülkemize bölgemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Törene katılan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, böylesi kapsamlı bir lisenin İskenderun’a kazandırılmasından dolayı son derece mutluluk duyduğunu ifade etti. Yapılacak okulun öneminin son derece büyük olduğunu kaydeden Kaymakam Su, “Daha öncede ilçemize okul yaptıran hayırsever Tosyalı ailesini kutluyor, ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.


Protokol imza töreninde oldukça heyecanlı ve mutlu olduğu gözlenen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sadece üretime odaklanan bir aile olmadıklarını, sosyal sorumluluklarında bilincinde olduklarını belirtti. Doğup büyüdükleri İskenderun’a yatırımlarının her zaman devam edeceğini söyleyen Tosyalı, hesap kitap yapmadan eksikliği hissedilen bu okulu bölgemize kazandıracak olmamızın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Allah’a çok şükür ki; bölgemize faydalı hizmetler yapmak bize nasip oluyor. Biz elimizden geldiği kadar bu şehirden kazandığımızı yine bu şehre harcayacağız” şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninde son olarak konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ülke genelinde ihmal edilecek bir tek insanın dahi olmadığını ifade ettiği konuşmasında, Tosyalı ailesine bu güne kadar gerçekleştirdikleri tüm girişimlerden dolayı teşekkür etti.
Tosyalı Holding yönetiminin kazançlarını her zaman milletin olduğunu düşünerek hareket ettiklerini aktaran Vali Lekesiz, "Tosyalı kardeşler asil duruşlarını yine sergilemişlerdir. Çok düzgün ve doğru bir aile olmakla birlikte Hayır işleri talep edenleri üzmeyen, yormayan ve çok asil bir duruş sergileyen bir ailedir. Ben ilk Hatay’a geldiğimde Tosyalı ailesinin ülkemize ve bölgemize yaptığı yatırımlarla gönlümdeki yerlerinin karesi çok farkıydı. Bu yer hiç değişmedi ve bilakis daha da arttı. Biz Fuat bey ile sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik lise için görüşmüştük. Bize kesinlikle ‘Maliyeti ne olur, kriz var’ şeklinde mazeret üretmediler. Fuat Tosyalı gibi değerli hemşehrilemizin gücünün devletin ve milletin gücü olduğunu düşünüyorum. Allah gücünüzü arttırsın. Hizmetleriniz daima şükranla anılacaktır. Ben ailenize sizleri yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Babanızı da bir kez daha rahmetle anıyorum. İskenderun Tosyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 24 derslikli metal, motor, tesviye, tesisat, elektrik ve çok amaçlı atölye binası bulunan 9 milyon TL'lik proje bedelli İskenderun Tosyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Tosyalı, Fatih Tosyalı ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç tarafından imzalandı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet