Skip Navigation Links

Irak'a gidecek 2 bin 900 araç İskenderun Limanı'nda

''Güney Kore'den gelen ve içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet bulunan gemi, Irak'a gönderilecek 2 bin 900 aracı limanımıza indirdikten son

Ekonomi   A+a-

25" src="/userfiles/image/roro%20b.JPG" alt="" />
 
 
''Güney Kore'den gelen ve içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet bulunan gemi, Irak'a gönderilecek 2 bin 900 aracı limanımıza indirdikten sonra ülkemizden ayrılacak''
İskenderun Limakport Liman Müdürü Oğuz Tümiş, ''Güney Kore'den gelen ve içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet bulunan gemi, Irak'a gönderilecek 2 bin 900 aracı limanımıza indirdikten sonra ülkemizden ayrılacak'' dedi.
Güney Kore'den yola çıkan, içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet türü araç bulunan Panama bandıralı Ladybug isimli gemi, İskenderun Limanı'na yanaştı. Gemide bulunan ve Irak'a gönderileceği öğrenilen 2 bin 900 adet araç, görevliler tarafından limana indirildi.
Limakport Liman Müdürü Oğuz Tümiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin bundan böyle düzenli olarak İskenderun Limanı'na uğrayacağını belirterek, ''Güney Kore'den gelen ve içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet bulunan gemi, Irak'a gönderilecek 2 bin 900 aracı limanımıza indirdikten sonra ülkemizden ayrılacak'' diye konuştu.
Tümiş, araçların 10-15 gün süresince limanda kalacağını, daha sonra karayolu ile Irak'ta faaliyet gösteren firmalara teslim edileceğini ifade etti.
Bu büyüklükteki bir Ro-ro gemisinin ilk defa İskenderun Limanı'na yanaştığını belirten Tümiş, araçların 24 saatten kısa bir süre içerisinde tahliye edildiğini söyledi. Gemideki diğer araçların, çeşitli Avrupa ülkelerine götürüldüğü öğrenildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet