Skip Navigation Links

Belen, Kurtoğlu'na Uğramadan Geçilmez!

Aile şirketlerinin güvenilirliği, geçmişten gelecek nesillere aktarılan önemli bir değer marka.. Marka olmak o kadar da kolay elde edilen bir şey deği

Ekonomi   A+a-


 
Belen, Kurtoğlu’na Uğramadan Geçilmez!
 
Aile şirketlerinin güvenilirliği, geçmişten gelecek nesillere aktarılan önemli bir değer marka.. Marka olmak o kadar da kolay elde edilen bir şey değil.
Toplumun geneli tarafından kabul görmüş olmak, vizyon, misyon ve kalite konularında sağlam bir temele oturmayı gerektirir.
Uluslar arası üne kavuşmuş Belen Kurtoğlu Restoran, Hatay mutfağının seçkin lezzetlerinden Belen Tava’nın önce Türkiye çapında, daha sonra da Uluslar arası çapta üne kavuşmasında önemli rol oynamış bir restoran olarak karşımıza çıkıyor..
62 yılı aşan geçmişiyle “Dededen kalan miras!” sloganıyla hizmet veren Kurtoğlu Restoran’ın en büyük özelliklerinden bir tanesi, müşterilere sunulan etin kendi çiftliklerinde yetiştirilen kuzulardan elde ediliyor olması.
Belen’in eşsiz güzellikteki yemyeşil doğasında kurulu bulunan Kurtoğlu Çiftliği’nde yetiştirilen kuzuların beslenmeleri ise en sağlıklı yöntemlerle ve organik besinlerle gerçekleştiriliyor ve Kurtoğlu kasap şubelerinden evlerinize, restoranda ise masalarınıza geliyor.
Belen Kurtoğlu Restoran ortaklarından Gazi Kurtoğlu, geçmişten geleceğe yaşadıkları yolculuğu özetlerken, 62 yıl önceki titizlik ve aile birlikteliğinin dışında, sağlam bir vizyon ile kalite standardının bugünlere gelmelerinde etkin rol oynadığını söylüyor.
Kadınların evlerinde yapmaya çalıştıkları ve bir türlü ayarını tutturamadıkları Belen Tava lezzetinin sırrının Kurtoğlu Restoran mutfağında özenle hazırlanan sinirleri alınmış kuzu eti olduğuna dikkat çeken Gazi Kurtoğlu, odun ateşinde ve karıştırılarak pişirmenin çok önemli olduğunu söylüyor.
Kurtoğlu Restoran ortaklarından Gazi Kurtoğlu, aile şirketlerine örnek olacak sırlar verirken aynı zamanda başarılı işletmeciğin de sırlarını bakın nasıl açıklıyor:
 
Bu tesisi daha ileriye taşıyıp gelecek nesillerle devam ettirmek istiyoruz. Kurtoğlu’nun en büyük özelliği kendi besi çiftliğimizden kasabımıza, kasaptan da restoranımıza gelmesidir. Etleri itina ile seçiyoruz, her şey organik olarak yetişiyor. Gün geçtikçe işletmemizi ve personel sayımızı büyütüyoruz, yemek çeşidimizi çoğaltıyoruz. Özellikle Belen tavayı uluslar arası üne kavuşturduk. 3 yıldır hizmet veren teras katımızda bu sene bazı değişikliklere gittik özellikle yeşilliği çoğalttık, müşterilerimiz terasta olmalarına rağmen kendilerini orman alanı içinde hissetsin diye yeşillikler ve çiçeklerle donattık.
 
Belen tavanın sırrı; etin yapılış şekli, fırından çıkar çıkmaz işletme sahibinin gözetimi altında bir bütün olarak bulunuyor. Özellikle odun ateşinde pişiyor olması en önemli faktörlerden bir tanesi. Evde yapma imkanı yok denecek kadar azdır. Hanımlara tavsiyelerim şu şekilde olabilir; etleri çok sık sık karıştırarak pişirmeleri lazım bu da fırın ateşinde olması lazım. Ne kadar tüpün üzerinde veya evdeki fırında yapsak da aynı lezzeti vereceğini zannetmiyorum.
 
Restoranımızda birçok mezemiz mevcuttur bunlardan bazıları, muhammara, babağannuc, kekik salatası, humus bunun yanında mumbar ve kuzu başıdır.
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet