Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Herkes En İyi Bildiği İşe Konsantre Olsun!'

Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş. Ortağı Aksel Butros, İskenderun Limanı'nın özelleşmesi sonrası kısa sürede hareketlilik beklemenin yanlış olacağını söyl

Ekonomi   A+a-

 
Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş. Ortağı Aksel Butros,
 
“Herkes En İyi Bildiği İşe Konsantre Olsun!”
Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş. Ortağı Aksel Butros, İskenderun Limanı’nın özelleşmesi sonrası kısa sürede hareketlilik beklemenin yanlış olacağını söyledi.
Butros, 1990 öncesi sadece İskenderun Limanı’nın faaliyette bulunduğunu hatırlatırken, şu anda İskenderun Körfezi’nde 30’ya yakın liman bulunduğunu dikkat çekerek, körfez genelinde uzun vadede büyüme ve gelişme beklediğine vurgu yaptı.
 
Bir Çok Sektörde Ekonominin Lokomotifiyiz..
Türkiye’nin en hareketli bölgelerinden birisinin İskenderun Körfezi olduğuna dikkat çeken Aksel Butros, “Türkiye’nin filtre ihtiyacının yüzde 70’i, haddecilik faaliyetleri, yassı çelik, boru, profil, limanlar, kömür ithalatı ve dağıtımı, gübrecilik ve daha bir çok sektör, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda. Her yönden şükretmeyi bilmek lazım. Herkes en iyi bildiği işi yapıp, bildiği işe konsantre olursa, bu işte en iyi kaliteyi yakalarsa çok daha kontrollü ve mantıklı bir büyüme gerçekleşir.” Dedi.
 
Liman Hareketliliği İçin Erken..
İskenderun Limanı’nın özelleşeli 7 ay olduğunu belirten Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş. Ortağı Aksel Butros, konteyner yatırımlarının kısa vadede gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, Assan Limanı’na ikinci konteyner hattının yeni bağlandığına dikkat çekti.
 
Sosyal Altyapı Ciddi Sorun..
Her şeyin zamanla rayına oturacağına inandığını ifade eden Butros’a göre, Mersin ekonomisindeki büyüme, limanın 20 yılda katettiği yolla gerçekleşti.
İskenderun Körfezi’nde sosyal altyapı ve konaklama sorunlarının sürdüğünü belirten Aksel Butros, “İskenderun’un tek sorunu sosyal altyapı. Eğlence merkezleri, vakit geçirecek lüks mekanlar ile 5 yıldızlı konaklama tesisleri. Sahip olduğumuz imkanları ve gelişme hızını hesaba katarsak şükretmemiz gerektiğini söyleyebilirim. Herkes kendi işine konsantre olurken, aynı zamarda en iyi bildiği işi de en iyi kaliteye ulaştırmalıdır” diyerek piyasalara moral verdi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar