Skip Navigation Links

Karabuğday’ı Teşvik Edin !

Herbalist ve işadamı Recep Ekinci Sosyal sorumluluk projesine ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlamak adına;

Karabuğday’ı Teşvik Edin !

Gündem   A+a-

Karabuğday’ı Teşvik Edin !
Herbalist ve işadamı Recep Ekinci Sosyal sorumluluk projesine ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlamak adına; Karabuğday yetiştiriciliği için Amanos Fruits çiftlik sahibi Mahmut Nuri Gündoğdu ile işbirliği içinde Hassa bölgesini Pilot bölge seçerek, Karabuğday ekimi gerçekleştirdi.
Hassa’da çiftçilerle sohbet ederek organik tarım ve besin değeri yüksek ürünlerin tercih edilmesi konularında bilgiler veren Recep Ekinci, verimli topraklara sahip bir coğrafyada yaşamanın tüm avantajlarını kullanmanın önemine vurgu yaptı.
Karabuğday’ın önemine dikkat çeken Herbalist ve İşadamı Recep Ekinci, sağlık açısından paha biçilmez faydaları olan Karabuğday yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekerek şu bilgileri verdi: Karabuğday nedir?
Karabuğday tohumları keskin 3 kenarlı ve üçgen prizma şeklindedir.
Karabuğday, buğday olmayıp, doğal bir Bulgur’dur.
Değirmende herhangi bir işlem göndermeden yemeklerde doğrudan bulgur olarak kullanılır hatta değirmende un haline getirilmeden mikserde hamur haline getirilebilen bir hububattır. Bunların da ötesinde hamurun herhangi bir maya veya katkı maddesi ilave edilmeksizin, kendi kendine mayalanma özelliğine sahiptir. Hububatların en değerli kısımları = Dış kabuğu (kepek) Ruşeym (embriyo) karabuğday ham işlenmeden kullanıldığı, dış kabuğu ve embriyosu ile birlikte yenmektedir. Bu da karabuğdayı insan sağlığı (A ve E vitamini) açısından daha değerli kılmaktadır,
Endosperm ise (Amiloz, Ailopektin) nişastasından oluşur.
Kısacası tohum, yaprak ve çiçeklerindeki mineral, vitamin ve proteinler karabuğdaya sihirli bir bitki özelliği kazanmaktadır.
Karabuğday. Denince akla Glutensizlik gelir tüm tahıllarda, karabuğdayda ve tahıl benzeri ürünlerde Gluten bulunur. Ancak Gluten karabuğdayda Kimyasal olarak bağlı bulunur.
Bu sayede karabuğday mamulleri yendiği zaman vücutta bir reaksiyona girmediğinden; Karabuğday Gluten bulunmayan (Çölyak hastalığını tetiklemeyen) bir ürün olarak tanımlanmıştır.
Otistik ve Down Sendromlu çocukların güvenle tüketeceği bir üründür.
Karabuğdayı neden anlatma gereği duyuyorum ve ülkemizde karabuğday’ ın ekiminin yaygınlaşmasını neden önemsiyorum:
Çünkü dünya nüfusu ortalamasına göre; Türk Milleti, bizler en çok buğday ürünleri, bulgur ve unu tüketen milletiz. Üstelikle en çok ekmek tüketmemize rağmen (ekmek yemeden) doymayan bir milletiz.
Mademki bu denli buğday tüketiyoruz, o zaman sağlığımıza, hayvanımıza ve toprağımıza faydalı olan karabuğday’ ı canımız, malımız için çok önemsiyorum.
Diğer taraftan Türk kadınını ve aileleri ile birlikte “karabuğday yetiştiriciliği ve sağlıklı beslenme sosyal sorumluluk projesine” katkıda bulunmak istedim.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet