Skip Navigation Links

'Özelleştirme ile Canlılık Sağlanmayacaktır!'

Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri Sevimli; 'Özelleştirme ile Canlılık Sağlanmayacaktır!' diyerek İskenderun halkını uyardı.

Ekonomi   A+a-

Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri Sevimli; “Özelleştirme ile Canlılık Sağlanmayacaktır!” diyerek İskenderun halkını uyardı…
Limanların özelleştirilmesine, işçilerin köle gibi, asgari ücret altında ve kayıt dışı çalıştırıldıkları için karşı olduklarını bir kez daha dile getiren Liman İş Sendikası Genel Sekreteri Haşim Sevimli, İskenderun esnafınınsa “Liman özelleşirse, işlerimiz cıvıl-cıvıl olacak!” hayalleri kurduğunu söyledi. Buna inanmadığını söyleyen Genel Sekreter Sevimli; “Hiç kimse hayal kurmasın, çünkü özelleştirme kent ekonomisine canlılık sağlamayacaktır” dedi.
Liman İş Sendikası Genel Sekreteri Haşim Sevimli, İskenderun halkının İskenderun Limanının özelleştirilmesi ile her şeyin düzeleceğine inanmaması gerektiğini savundu. Limanların devleti zarara uğrattığı yönünde, yıllardır yapılan açıklamaların hiçbir gerçeği yansıtmadığının altını bir kez daha çizen Sevimli; “Kim ne derse desin, limanlar zarar etmez. Ama zarar ettiğini göstermeleri içinde limanlara yatırım yapılmayarak atıl durumda bırakılmışlardır. Limanlar, altın yumurtlayan tavuktur. Kesinlikle zarar etmez! Özelleştirmeye; işçilerin köle gibi, asgari ücret altında ve kayıt dışı çalıştırıldığı için karşıyız. Özel sektörün çalışanların sendikalı çalışmasına karşıdır. Sendikalı olan işçileri de kapı dışı ediyor. Mersin’de biz bunu yaşadık. Şuanda oradaki işçiler korku içinde yaşıyorlar. Biz bu olaylara karşıyız! Burada da, çalışanlar haklarını alsa, sendikalı çalıştırılsa limanın kimin çalıştırdığı bizim için hiçbir önemi olmazdı ama, maalesef buna imkan verilmemektedir” diye konuştu.
İşçi Maaşları Düşerse Piyasa Zarar Eder!
Özellikle İskenderun esnafının, özelleştirme sonrası harıl-harıl iş yapacaklarının hayallerini kuruduğunu da anımsatan Liman-İş Sendikası Genel Sekreter Sevimli; “Oysaki işçi maaşları düşünce kim ne harcayabilecek. Kusura bakmayın ama özelleştirme kent ekonomisine canlılık sağlamayacaktır. Özelleştirme sonrası limanda kazanacak tek kişi sadece limanı alan özel sektör olacaktır” şeklinde konuştu. Sevimli, işçi istihdamı sağlanması beklentisi içerisine girilmemesi ger

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet