Skip Navigation Links

SGK Hatay'ın En'leri Ödüllerini Aldılar..

Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Hatay'ın 2011 Yılı En'leri Plaketlerini Aldı.

Ekonomi   A+a-

 
SGK Hatay’ın En’leri Ödüllerini Aldılar..
 
Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Hatay’ın 2011 Yılı En’leri Plaketlerini Aldı.
Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kokteylle; Hatay ilinde 2011 yılında en fazla prim ödeyen, ek istihdam yaratan, kadın istihdam eden ve özürlü istihdam eden işverenler plaketlerini; Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Vali Yardımcısı Kadim Doğan ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt’un elinden aldı.
İsdemir Genel Müdürü İsmail Akçakmak 4 ayrı dalda kurumu adına ödülünü alırken, MMK Metalurji Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Vitaly Galkin de, en fazla prim ödeyen ve ek istihdam yaratan işverenler dallarlında kurumu adına 2 ayrı ödülü aldı.
MMK Metalurji Sanayi A.Ş., faaliyete girmesinin birinci yılında bölgenin ikinci büyük sanayi kuruluşu olarak ilk ödülünü de almış oldu.
Sağlık alanında dikkat çeken en önemli ödülü ise Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Koordinatörü Doktor Ender Çolakoğlu en fazla prim ödeyen ve kadın istihdam eden kurum dallarında alırken, hastanenin bölgedeki yatırımları ve istihdama katkısı bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Özel Gelişim Hastanesi Genel Koordinatörü Doktor Ender Çolakoğlu, bu yılın sonuna doğru bitirilmesi planlanan ek inşaat ve yatırım atağı ile birlikte hastanenin bölgede çok daha büyük bir istidam merkezi olacağı müjdesini verdi.
 
Tosyalı Holding’in üç ayrı dalda ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı aldı. Yazıcı Demir Çelik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Osman Gözükara, Ekinciler Demir Çelik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Fatih Keseroğlu ile Nursan Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Keleş, her yıl olduğu gibi kurumları adına ödüllerini gururla alanlar arasında yer aldılar.
İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt yaptığı açılış konuşmasında; “Kurumumuzun 16.05.2006 tarihinde kuruluşundan sonra, 2008 yılından bu yana her yıl kutlanarak geleneksel hale gelen Sosyal Güvenlik Haftasının bu yıl beşincisini kutlamaktayız. Hedefimiz sigortalı emekli ve işverenlere daha verimli, kaliteli bürokrasi ve kırtasiyeden arındırışmış, emek, zaman ve kaynak maliyetleri en aza indirilmiş bir sosyal güvenlik hizmeti sunmaktır. Kurum olarak en önemli amacımız, bütün kamu hizmetlerini, bilgi teknolojisini kullanarak kağıt ortamının kaldırıldığı, insana özgü hataların en aza indirildiği bir sistemi hayata geçirmektir.” dedi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “Kayıt dışı istihdamda bir birimlik artış ya da azalışın ülkemiz ekonomisine maliyeti, olumlu ya da olumsuz yönde ciddi boyutlara varmaktadır. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüzün kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda yaptığı çalışmaların etkinliği, 2011 yılında sigortalı sayısındaki %12’lik, primlerin tahakkuk ve tahsilat oranındaki yaklaşık %25’lik artıştan ve tahakkuk eden primlerdeki tahsilat oranın %96’nın üzerine çıkmasından çok açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Bu konudaki çalışmalarından dolayı tüm SGK çalışanlarına, sigortalılarını Kuruma düzenli olarak bildirime ve prim ödeme yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeleri, ayrıca istihdam piyasasında ilave istihdam sağlama, kadın ve özürlü istihdam etme konusundaki gayretlerinden dolayı da işverenlerimize teşekkür ediyorum. İlimizde sadece prim ödeme noktasında değil, ek istihdam sağlama, en fazla kadın sigortalı ve özürlü sigortalı çalıştırma konularında işverenlerimizin plaketle gururlandırılmaları, istihdamın ve dezavantajlı grupların istihdamının teşvik edilmesi noktasında önemlidir. Ayrıca Memnuniyetle ifade etmeliyim ki; Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduğu hizmetler ilimizde performans değerlendirmesi açısından ülke ortalamanın oldukça üstündedir.” dedi.
 
EN FAZLA PRİM ÖDEYEN İLK ON İŞVEREN
1 -İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.
2- MMK Metalurji San. Tic. Liman İşletmeciliği A.Ş.
3- Nursan Metalurji Endüstrisi A.Ş.
4- Ekinciler Demir ve Çelik San. A.Ş.
5- Yazıcı Demir Çelik San. Turizm Tic. A.Ş.
6- Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş.
7- Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş.
8- İskenderun Uzmanları Özel Sağlık Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. (Özel İskenderun Gelişim Hastanesi)
9- Nur-San Çelik San. ve Haddecilik A.Ş.
10- Özel Hatay İhtisas Hastanesi A.Ş.
 
 
EN FAZLA EK İSTİHDAM YARATAN İŞVEREN
1- İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.
2- MMK Metalurji San. Tic. Liman İşletmeciliği A.Ş.
3- Simge Süpermarket Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
4- Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş.
5- Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş.
EN FAZLA KADIN İSTİHDAM EDEN İLK 5 İŞVEREN
1- İskenderun Uzmanları Özel Sağlık Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. (Özel İskenderun Gelişim Hastanesi)
2- İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.
3- Özel Hatay İhtisas Hastanesi A.Ş.
4- Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş.
5- Özel Palmiye Hastanesi A.Ş.
EN FAZLA ÖZÜRLÜ İSTİHDAM EDEN İLK 5 İŞVEREN
1- İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.
2- Ekinciler Demir ve Çelik San. A.Ş.
3- Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş.
4- Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş.
5- Grup Akademi – Ceylan Sağlık Hiz. A.Ş.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet