Skip Navigation Links

'Acentelerimizin Lehine Olumlu Sonuçlandı'

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgeleri Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak, 'Gemi Acenteleri Yönetmeliğinde De

Ekonomi   A+a-

"Acentelerimizin Lehine Olumlu Sonuçlandı"
 
İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgeleri Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak, “Gemi Acenteleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik” yapılan girişimler sonucu Acentelerin lehine olumlu sonuçlandığını açıkladı.
2 Haziran 2011 tarihli 27952 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ulaştırma Bakanlığı Deniz Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve Gemi Acenteleri sahiplerinin sert tepkisini alan yönetmenliğin Bakanlık düzeyinde yapılan çalışmalarla yürürlük tarihi hükmünün uzatıldığına dikkat çeken Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak; şöyle konuştu:
“Gemi Acenteleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik” 02.12.2011 ve 2830 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanmış olup, 02.06.2011 tarihli ve 27952 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan Gemi Acenteliği Yönetmeliğinin 27. Madde birinci fıkrasının a) 5’inci maddesinin üçüncü fıkrası yayını tarihinden 6 ay sonra, yürürlüğe girer şeklinde olan hükmü “a)5’inci maddesinin üçüncü fıkrası yayın tarihinden 9 ay sonra” yürürlüğe girer. Şeklinde değiştirilmiştir. Yönetmelikte yapılan bu değişiklikte İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, İskenderun Deniz Nakliyeciler Derneği ve bu konu ile bağlantılı üyelerimizin önemli katkıları olmuştur. Bu uzatma kararının ardından izleyeceğimiz yolu belirlemek üzere odamızda bir toplantı yapacağız. Toplantıda sunulacak görüşlerin de yeni yönetmeliğe katkı sağlayacağına inanmaktayız.”
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet