Skip Navigation Links

Prime Mall İskenderun'a hayat verecek..

PRIME MALL mağazalarında 1500-2000 kişilik bir istihdam imkanı doğacağını söyleyen Üysen, İskenderun'da böyle bir yatırımın yapılması yönünde onları

Ekonomi   A+a-

İskenderun’un geleceği ile ilgili yürütülen tahminler, önümüzdeki yıllarda nüfusun çok artacağı ve gelişme hızının da beklenenin çok üstünde olacağı yönünde.. Sanayi yatırımları ve üniversitenin bölge ekonomisine kazandıracağı yoğunluğa paralel sosyal alt yapının oluşturulmasında en büyük adımlardan birisi olan PRIME MALL alış veriş merkezi, hem 2 bin kişiye yakın istihdam yaratacak hem de vatandaşın büyük şehirlere gitmesini önleyecek çok büyük bir yatırım olarak karşımıza çıkıyor. Büyük şehirlere alış verişe yönelimi bitirmesi bir yana aynı zamanda çevre ilçelerden de her gün binlerce insanın PRIME MALL’i ziyaret edeceği öngörüsü, İskenderun ekonomisine sağlanacak katkıyı da ortaya koymaya yetiyor.
PRIME MALL alış veriş merkezi yatırımının İskenderun’da yapılması için teşvik eden ve bu konuda olağan üstü çaba sarfeden İşadamı Nuri Üysen, İskenderun'a kurulacak olan 'PRIME MALL alış veriş merkezinin inşaat çalışmalarının son hızla devam ettiğini ve son katının da dökülme aşamasına geldiğini söyledi.
Yıl sonuna kadar bitirilecek olan iş merkezinin İskenderun ekonomisine canlılık kazandıracağını söyleyen Nuri Üysen, “Özellikle üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere İskenderun ve çevre illerden gelen vatandaşlar burada alış verişin yanı sıra eğlence mekanlarından da istifade edebilecektir” ifadesini kullandı.
Numune Caddesi üzerinde kurulan PRIME MALL mağazalarında 1500-2000 kişilik bir istihdam imkanı doğacağını söyleyen Üysen, İskenderun'da böyle bir yatırımın yapılması yönünde onları teşvik ettim ve bunun olmasını sağladım. Şu anda İskenderun'da çalışmalarımız tüm hızla devam ediyor. Yapılacak olan alışveriş merkezi 86 bin M2'lik bir inşaat alanıdır. Dört katlı biri Bodrum katı olmak üzere. Onun üzerinde de iki kat otoparkı olan bir alışveriş merkezi olacaktır. 140 dükkanı içine alabilecek bir kapasiteye sahip bir alışveriş merkezi. Yaklaşık 100 Milyon Euro'ya mal olacak. Ve bitirildiği zaman 2000 kişiye yakın bir istihdam oluşturacak bir alışveriş merkezi olacak. İnşallah hep beraber bir yıl sonra bunun açılışını yapacağız. Önümüzdeki Eylül-Ekim aylarında açılışını yapmayı düşünüyoruz' diye konuştu.Sözkonusu yatırım ile İskenderun'a bir yılda 100 trilyon gibi rakamın gireceğini ve ilçeye büyük ekonomik katkı sağlayacağını kaydeden Üysen, 'artık vatandaşların çevre illere gitmek zorunda kalmayacaklarını sözlerine ekledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet