Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HADO’yu Beceremeyenlerin RO-RO'yu Sorgulamak Haddi Değildir

HADO Projesinin nasıl yapılacağını biz göstereceğiz

HADO’yu Beceremeyenlerin   RO-RO'yu Sorgulamak Haddi Değildir

Politika   A+a-

 Hatay Büyükşehir Başkan Adayı İbrahim Güler katıldığı televizyon programında "Ülke İhracatına, Hatay ekonomisine büyük katkı sağlayan Hatay Ro-Ro'nun geleceğini sorgulamak Lütfü Savaş’ın haddi değildir" açıklamasında bulunarak konuya son noktayı koydu.
 
Cumhur ittifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, sunuculuğunu Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ’in yaptığı ‘’Seçim Meydanı’’ programında Hatay'ın gündemini ve geleceğini ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulundu.
 
SAYIN SAVAŞ O HİZMETLERİ SANAL DÜNYADA MI YAPMIŞ?!
 
CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yaptığı bir açıklamada ‘’Ben o kadar çok gözle görülmeyen hizmetler yaptım ki" sözlerine esprili bir şekilde yanıt veren İbrahim Güler; "Bilboardlara da yazmışlar 'çok iş yaptık' diye. Vatandaş sorsa ne iş yaptınız diye ne cevap verecekler? Yol yok, altyapı yok, içme suyu problemi var. Kendileri gözle görülmeyen hizmetler yapmışlar ki hükümetimizin yaptığı hizmetleri de görmek istemiyorlar. Vatandaş bu hizmetleri göremiyor. Bu hizmetler gözle görünmüyor ise sanal dünyada mı yaptılar acaba?" dedi.
 
‘HATAY’A VİZYON KATACAK TEK PROJESİ YOK’
 
CHP'li Savaş'ın Medeniyetler şehri Hatay'ın potansiyeline uygun kente vizyon katabilecek tek bir projesinin olmadığını vurgulayan Güler, "Hatay halkı belediyecilik anlamında heyecanını kaybetmiş durumda. Kimse çocuklarımızın geleceğine yakışır ne projeleriniz var diye sormuyor. Sadece şu 3 şeyi istiyorlar yol, içme suyu ve altyapı gibi zorunlu ihtiyaçların karşılanması. Hatay'lı şunu istiyor artık küçük şehir büyük şehir ayrımı, kavgası, savaşı bitsin. Hatay gülsün istiyor.
 
HATAY RO-RO ‘YU SORGULAMAK SAVAŞ'IN HADDİ DEĞİLDİR
 
Sunucunun sorusu üzerine Güler; "Hatay Ro-Ro Hatay’da faaliyet gösteren 63 şirketin bir araya gelerek oluşturduğu, yerli ve milli bir oluşum, alın teri ve helal rızık hedefiyle kurulmuş bir başarı hikayesidir. Ülke İhracatına Hatay ekonomisine büyük katkı sağlayan Hatay Ro-Ro'nun geleceğini sorgulamak Lütfü Savaş’ın haddi değildir, işi de değildir. Kendisi büyükşehir belediye başkanlığının verdiği imkanlarla beceremediği HADO projesinin üstünü örtmeye çalışmaktadır.
 
 
HADO PROJESİNİN NASIL YAPILACAĞINI BİZ GÖSTERECEĞİZ
 
Milletin cebinden aylık 100 Bin dolar kira ödenen HADO gemisinin kalkacağı, varacağı limanları anlaşmadan, Ulaştırma Bakanlığı'ndan gerekli izinleri almadan hangi hakla kiralıyorsunuz? diye sorduğumda HBB genel sekreterinin bir itirafı olmuştu HADO için Antalyalı bir iş adamının 750 bin Dolar hibe edildiğini ifade etmişti. Bir işadamı durduk yere neyin karşığılığında böyle bir hibe yapar? En son İskenderun Belediyesi limanı açmıştı. 1 Hafta sonra Sayın Savaş seferleri durdurduklarını ilan etti. Şimdi yine yapacağını söylüyor. Ama o yine yapamayacak 31 Mart’tan sonra Hatay Ro-Ro'daki tecrübemizle HADO’yu biz çalıştıracağız. Ama en önce HADO gemisini nasıl aldıklarını Antalyalı işadamı neyin karşığında 750 bin dolar hibe etti bunu hesabını soracağız. Milletin parasıyla alınmışsa biz o gemiyi yatırmayız. Uygun koşulları hazırlar hemen seferlere başlatırız." şeklinde cevap vererek karalama ve iftiralara çok sert cevap verdi.
 
TELEFERİK PROJESİ DE HADO GİBİ UYDURMA
 
Yılan hikayesine dönen 'Teleferik' projesine de değinen Güler, 'Bu proje de HADO gibi beceriksizlik örneği. Çünkü Teleferikten önce alt yapısı gerekiyor. Trafik, park gibi sorunların çözülmesi gerekiyor. Ardından turist çekim merkezi olabilecek çalışmalar yapılmalı. Yukarı çıkan insanların çay içebileceği tesisler yapılmalı en önce. Özetle Hatay Büyükşehir Başkanı ne yaptığını bilmiyor!
Hatay da her şey var, Belediyede her imkân var, bizim yapmamız gereken tek şey çalışmak dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş