Skip Navigation Links

İskenderun Prime Mall'le marka şehir olur..

İskenderun'u marka şehir haline getirmesi beklenen Prime Mall, çevre il ve ilçelerden onbinlerce kişiyi İskenderun'a çekecek çok önemli bir yatırım..

Ekonomi   A+a-

Kriz ortamında Türk-Alman girişimcileri tarafından İskenderun’a yapılan devasa yatırım, 2 bin kişinin doğrudan, 2 bin kişinin de dolaylı olarak istihdam edileceği çok yönlü bir alış veriş mağazasının inşaatı devam ederken, açılış tarihi net olmamakla birlikte “açılışı 2010 bahar aylarında olacak” açıklaması yapıldı.
İskenderun ve tüm bölgeye ekonomik girdi sağlarken aynı zamanda da kültürel gelişime de katkı sunacak alış-veriş merkezi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İskenderun ekonomisine yıllık ortalama 150 milyon Euro katkı sağlayacağı ifade edilen basın toplantısında, uzun yıllardır süregelen Adana, Mersin ve Gaziantep’te bulunan alış veriş merkezine gitmek ihtiyacı da ortadan kalkarak, tam tersi bir dönüşle bu kez çevre il ve ilçelerden akım İskenderun’a döneceği yönünde net bir ifade kullanıldı.
İnşaat devam ederken kiralamada yüzde 45 oranına ulaştıklarını belirten Gökhan Dağıstanlı, bu oranın ciddi bir başarı olduğuna dikkat çekti.
Tamamı Alman sermaye ile gerçekleştirilen mağazanın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Prime Development'in Türkiye'deki ilk yatırımı olan ve Ağustos 2008 de temeli atılan İskenderun Prime Mall'ın 2010 ilkbaharında açılması planlanıyor.Prime Mall alman ortakları ve yöneticileri İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenlediler. İskenderun ve bölge ekonomisi için önemli bir alış veriş merkezinin hayata geçirilmesi ile 2 bine yakın kişinin burada iş sahibi olacağını belirten Prime Mall, Mağazaları Müdür Ali Karaduman, İskenderun ve bölge ekonomisi için son derece yerinde bir yatırım olan mağazanın İskenderun esnafını da olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, "Işık sisteminden planlanan dış yüzeyine kadar Profesyonel bir danışman ekip tarafından planlanan Prime Mall, Uluslararası standartlara göre tasarlandı.Toplam 86 bin metre kare inşaat alanına sahip olan İskenderun Prime Mall'de Hipermarket, dört ayrı sinema salonu, bin metre karelik yemek alanı, 130 mağaza ve 800 araç kapasiteli üç katlı otopark yer alacak. Şu an inşaata çalışan 650 personelden 200 personeli de İskenderun'dan istihdam edildi. Burada hem iş imkanı hem de çok yönlü bir alış veriş mağazasını hizmete geçirmenin onurunu yaşıyoruz" dedi. Toplantıda daha sonra söz alan Prima Mall Mimarı Yasemin Gün Altay ise, "İskenderun'a kazandırılan böylesi modern ve çok amaçlı mağazanın mimarisi iç ve dış dizaynı, modern görünümü alt ve üst yapısı ile şehre ayrı bir güzellik katacaktır" ifadesini kullandı. Prima Mall İnsan Kaynakları Direktöre Uğur Varlık ise, "2010 yılının Bahar mevsiminde hizmete açılacak olan mağaza için daha şimdiden yer kiralama talepleri oldukça fazla ve yüzde 45 müracaat olması girişimcileri bizleri de umutlandırmaktadır. Yatırımcıların büyük bir bölümü de İskenderunlu esnaflardan olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.
Prime Mall'ın Alman Direktörü ve Türkiye sorumlusu Ulrich Wachowiak ise, İskenderun'un gelişen modern ve çağdaş bir şehir olduğunu ifade ederek, "İskenderun çekim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Ortadoğu’ya yakın olması, limanı, havaalanı otobanı olması ve stratejik konuma sahip olması bizleri burada yatırıma yöneltti. İskenderun halkına şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
İGC ‘de düzenlenen basın toplantısına Yönetimi Bölüm Direktörü Ulrich Wachowiak, İnşaat Bölüm Direktörü Özgür Varlık, Prime Mall Alışveriş Merkezi Müdürü Ali Karaduman, Mimari Bölüm Direktörü Yasemin Gün Altay, Kiralama Bölüm Direktörü Gökhan Dağıstanlı katıldı. Prime Mall yetkilileri basın toplantısının ardından Hasan Baba Restoran’da gazetecilerle Öğle yemeğinde bir araya geldiler.
Toplantıda dikkat çeken bir önemli husus da; Prime Mall yatırımı ve yabancı yatırımcıyı İskenderun’a kazandıran İşadamı Nuri Üysen’den bahsedilmemesi, “Böylesi devasa bir yatırıma vesile olan Nuri Üysen dışlandı mı?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet