Skip Navigation Links

Kaçakçılığın Önüne Geçilemiyor

Suriye'deki karışıklık akaryakıt kaçakçılarına yaradı. Tampon bölgeyi benzin istasyonuna çeviren akaryakıt kaçakçıları katır sırtlarında varillerle ge

Gündem   A+a-



Kaçakçılığın Önüne Geçilemiyor
 
Suriye’deki karışıklık akaryakıt kaçakçılarına yaradı. Tampon bölgeyi benzin istasyonuna çeviren akaryakıt kaçakçıları katır sırtlarında varillerle getirdikleri akaryakıtı burada pazarlıyorlar.
 
Suriye’de yaşanan iç karışıklığı fırsata dönüştüren Kaçakçılar Suriye Türkiye sınırı tampon bölgesini adeta akaryakıt istasyonuna çevirdi. Katır sırtında Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye’nin Babul Havva sınır kapısı arasındaki tampon bölgeye taşınan binlerce varil kaçak mazot, milyonlarca lira vergi kaybına neden oluyor. Satışın tampon bölgede yapılması ise Türk ve Suriyeli Güvenlik Güçlerinin kaçakçılara müdahale etmesini engelliyor.
Fotoğraf karesinde görülen alan Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye’nin Babul Havva sınır kapısı arasında kalan tampon bölge. Suriye’de mart ayında başlayan iç karışıklığı fırsata dönüştüren kaçakçılar, tampon bölgeyi âdete akaryakıt istasyonuna çevirmiş durumda. Suriye’den katır sırtında tampon bölgeye taşınan kaçak mazot, tampon bölgenin Suriye kısmında pazarlanıyor. Suriye’nin mazot kaçakçılığını önlemek için Türk şoförlerine başlattığı mazot kısıtlamasından yakınan birçok Türk şoför ise kaçakçıların en iyi müşterisi.
 
Suriye’nin Babul Havva sınır kapısı girişinde adete müşteri kapma yarışına giren kaçakçılar iki gümrük kapısının işleyişini yavaşlatırken binlerce varil mazotun açıkta satılması ise olası can kayıplarının habercisi gibi.
Kaçakçıların bu iş için tampon bölgeyi seçmesi ise Türk ve Suriyeli Güvenlik güçlerinin kaçakçılara müdahale etmesini engelliyor.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet