Skip Navigation Links

İskenderun Türkiye için çok önemli

Ziyarette Vali Lekesiz, İskenderun'un konum itibarıyla Türkiye için çok önemli lan bir ilçe olduğunu söyledi.

Ekonomi   A+a-

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, açılış ve ziyaretler için geldiği İskenderun’da İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Lekesiz, İskenderun’un konum itibarıyla Türkiye için çok önemli lan bir ilçe olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Büyük zenginlikler üretecek potansiyeli olan ilçemizin nüfusunun yakın bir gelecekte en az iki katına çıkacağını göz önüne alarak içme suyunu, altyapısını, konut üretimini, alışveriş merkezlerini kısaca her şeyini modern dünyanın insanın nefes alabileceği, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılayabileceği, her türlü yapıyı, sosyal donatı alanlarını düşünerek bugünden planlamakta yarar vardır.
Görüyorum ki siz de bunları veri kabul ederek çalışmalarınızı bu çerçevede yürütüyorsunuz. Bu son derece memnuniyet verici bir şey. Onun için teşekkür ederim. Büyük düşünmemiz lazım. Günü birlik işlerimizde de belediye olarak uğraşacağız ama bu işlerle uğraşırken geleceği de ıskalamamız lazım. Geleceğe ait planları da bugünden alıp bir taraftan hayata geçirmemizde yarar var. Sizin de bu planları düşünüyor ve planlıyor olmanızdan memnun olduğumu da ayrıca belirtmek istiyorum.”
Vali Lekesiz’den sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ise ziyaretten duyduğu memnuniyete değinerek, “2020 yılında İskenderun’un nüfusunun iki misli olacağını düşünerek şimdiden altyapıya önem veriyoruz. 70-80 yıl önce yapılmış Fransız’lar döneminden kalma bir içme suyu şebekemiz var. Yüzde 75 su kaybı olan, halkımızın musluktan akan suyu kesinlikle içmediği bir sudur bu. Herkes damacana su alıyor. İçme suyu projemiz son hızla devam etmektedir. Bu su ilçemize gelene kadar biz de belediye alt şebekeyi değiştirirsek, vatandaşımız musluktan akan suyu rahatlıkla içebilecektir. Bu çok önemli bir şeydir. Çünkü su hayattır” şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında İskenderun’un en önemli sorunlarının başında imar ve çöp sorununun geldiğinin altını çizen Başkan Civelek, 2010 yılında yapılacak yatırımların hayata geçirilmesi ile bu sorunların sona ereceğine inandığını sözlerine ekledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet