Skip Navigation Links

'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır!!!'

Haksızlık ve adaletsizlik üzerine kurulu her türlü düzenin yıkılmaya mahkum olacağına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, uzun süren konuşmasında İskenderun'd

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nun yeni binasının açılışında birbirinden anlamlı çıkışlarıyla katılımcılara ders veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimci sayısının artırılmasıyla işsizliğin bitirelebileceğine vurgu yaparken, zengin olmanın en önemli kurulanın da genç ve kadın girişimci sayısının artırılmasıyla mümkün olacağının altını çizdi. Haksızlık ve adaletsizlik üzerine kurulu her türlü düzenin yıkılmaya mahkum olacağına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, uzun süren konuşmasında İskenderun’dan bahsederken her türlü doğal imkanın varlığına değindi ve ekledi:

Başarı gerçeğinin temelinde; Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Sahip olduğunuz imkanları birlik ve beraberlikle harmanladığınız zaman başarı kendiliğinden gelecektir. Türkiye’de 11 marka şehir var. Bunlara bakılarak başarının temel kuralları alınabilir. Her türlü imkan İskenderun’da mevcuttur. Önemli olan girişimci ruhu motive etmek ve desteklemektir.”

“Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır!!!”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası uzun bir aranın ardından yeni binasına kavuştu ve Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.
İşadamlarından siyasetçilere, oda başkanlarından küçük esnafa kadar herkesin katıldığı İTSO binasının açılış kurdelesi, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Kaymakamı Cemil aksak ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek tarafından kesildi.
 

Açılış sonrası toplantı salonuna geçerek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İTSO başkanı Halil Şahin, “Odamız 1920 yılında JUSTIN ŞARAVİ tarafından kurulmuş olup Türkiye’nin en eski Ticaret ve Sanayi Odalarındandır. Avrupa Asya Afrika’da kıyısı olan Akdeniz’in incisi İskenderun körfezi Deniz taşımacılığı, hava alanlarına yakınlığı komşu illere tren yolları ve otobanlara bağlantısı sayesinde her dönemde sanayi ve ticaretin merkezi olmuştur. Bu ekonomik göstergelerden hareket eden İTSO Yönetimi 1980 yılında Türkiye’nin 5.OSB ni kurmuştur. ŞU anda altyapısı tamamen bitmiş bütün parselleri dolu ve İskenderun Ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Sizlere hizmet binamız hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Binamız 3600 metre kare kapalı alana sahiptir. 1 bodrum kat, 1 zemin kat
3 normal kattan ibarettir. Zemin ve asma katta 2 adet işyeri vardır kiraya verilmiştir. Binamızın 1.katı hizmet katıdır.2 kat yönetim katı ve 1 adet 64 kişilik çok amaçlı salon mevcuttur. Ayrıca 2.katta Kadın Girişimciler, Genç Girişimciler, KOSGEB, Vakıf ve Yönetim kurulu salonu mevcuttur. Binamız kamera ve alarm sistemleri ile 24 saat kayıt yapılmaktadır. Binada yangın alarmı Jeneratör bulunmaktadır. Üyelerimize uzun yıllar hizmet vereceğine inanıyorum ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İTSO Başkanı Halil şahin’in ardından konuşma yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yeni binasının açılışını yaptığı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında genç girişimci kadınları ön sıralara oturtarak Türkiye’de işsizliğin çözümü noktasında genç girişimcilerin önünün açılmasının şart olduğuna dikkat çekti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada işsizlik sorunun çözümünde kadın ve genç girişimcilerin öneminden söz etti. Hisarcıklıoğlu “Ben zengin olmak istiyorum bu nedenle kadın ve genç girişimcilere öncelik vermek istiyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca iki milyon 216 bin işletme çıkartmışız. Bunun %93 erkek girişimciler, toplumumuzun 72 milyonun yarısı dediğimiz zaman 36 milyon kadın var. 36 Milyon kadın içerisinde ancak %7 girişimci çıkabiliyor. Dünya’da durum ne tabiî ki bizden çok ilerideler. Ben zengin olmak istiyorum eğer siz de zengin olmak istiyorsanız kadın ve genç girişimcilere yardımcı olun. Çünkü israf haram kültüründen geliyoruz nüfusumuzun yarısını israf ediyoruz. Dünyaya bakıyoruz kadınların iş gücüne katılım oranı %45 Avrupa Birliğinde bu %57, Türkiye’de %25 yani Türkiye’nin daha kat edeceği çok mesafe var. Ama kadın girişimci konusundaki oran % 7. Bu kadar nüfusunu israf eden bir topluluk olamaz. Girişimcilik ruhu bizde var eğer zengin olmak istiyorsanız ve 5 milyon 800 bin işsizimize iş bulmak istiyorsanız muhakkak yapılması gereken birinci önceliklerden bir tanesi girişimci sayısını arttırmaktır. Girişimci sayısını artıramasak ana sorumumuz olan issizlik sorunu çözemeyiz. Onun için benim sizlerden ricam kadın girişimcilerimi ön palana çıkarınki onlarda genç kızlarımıza model olsunlar.
Türkiye’de yüz yaş üstü şirketlere baktığımızda on parmağı geçmez. Avrupa’ya ve Japonya gibi ülkelere baktığımızda şirketlerin kuruluşu 1800 lü yıllara dayanıyor. Peki neden yüz yaş üstünde şirket yok. Bakın unutmayın. Haksızlık ve adaletsizlik üzerine kurulan her türlü düzen yıkılmaya mahkûmdur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2009 vergilendirme döneminde gelir vergisi, kurumlar vergisi ve ihracatta ilk ona giren firmalara Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek tarafından verildi. Ödül alan firmalar şu isimlerden oluştu.
Yazıcı Demir Çelik Sanayi Turizm Tic. A.Ş., Ekinciler Demir Ve Çelik Sanayi A.Ş., Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş., Tosyalı Dış Ticaret A.Ş., Yalım Dış Tic.Ltd.Şti., İskenderun Demir Ve Çelik A.Ş.
Hateks Hatay Tekstil İşl.A.Ş., Yakup Kılınç Dem.Ve Teks.Ürn.İth.İhr.Tic.Ltd.Şti., Nesa Su Ürn.Ticaret Ve San.A.Ş., Ceyhan Balıkçılık İsth.San. Ve Tic.Ltd.Şti. Ve Levante.

ÖDÜL ALAN KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ
SIRA NO UNVAN
1 TOSÇELİK PROFİL VE SAC END.A.Ş.
2 FİL FİLTRE LTD.ŞTİ.
3 SETA İNŞ.TAAH.TİC.LTD.ŞTİ.
4 ASAŞ FİLTRE SAN.VE TİCA.Ş.
5 GÖKSAN OTOM.SAN.VE TİC.A.Ş.
6 ŞAMPİYON FİLTRE PAZ.TİC.VE SAN.A.Ş.
7 TOSYALI DIŞ TİC.A.Ş.
8 ERENLER DEMİR ÇELİK İNŞ.TRZ.KÖM.NAK.TİC.LTD.ŞTİ
9 KIZILTAN YAPI DENETİM LTD.ŞTİ.
10 EGEMEN İNŞ. VE TİC.LTD.ŞTİ.
6 ANTUVAN MAKZUME ULUS.TAŞ.TİC.LTD.ŞTİ.

 

ÖDÜL ALAN GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ
SIRA NO UNVAN
1 RECEP ATAKAŞ
2 ALFRADO ANTONİO LEVANTE
3 DOĞAN ERTEN
4 MİKTAT KESKİN
5 AHMET ANIL
6 AKSEL BUTROSOĞLU
7 EROL KEMAL MAKZUME
8 MUSTAFA KARAASLAN
9 AV.NAİM GÖKPINAR
10 HASAN EMİR

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet