Skip Navigation Links

'Ülkemiz Ekonomiye Odaklanmalıdır'

İTSO Konferans Salonunda düzenlenen 'Kadın istihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Turizm Sektöründe Kadın İstihdamı Geliştirme Projesi

Ekonomi   A+a-

İTSO Konferans Salonunda düzenlenen “Kadın istihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Turizm Sektöründe Kadın İstihdamı Geliştirme Projesi” kapsamında konuşan İTSO Başkanı Halil Şahin, konuşmasının girişinde referanduma değinerek, “ülkemizin huzurlu bir seçim geçirdiğini söyleyerek, halkımız tercihini EVET’ten yana kullanmıştır referandum süresi bitmiş önümüzde ki 1 yıl içerisinde genel seçim var bu tartışmalar devam edecektir.”dedi

İTSO Başkanı Halil Şahin, bizim hükümetimizden beklentimiz ekonomiye odaklanmasıdır diyerek, “Türkiye İstatistik kurumu Gayri safi yurt içi hasıla 2010 yılı ikinci 3 aylık verileri açıkladı. Türkiye İstatistik kurumu verilerine göre GSYİH 2.çeyrekte % 10.3 artış kaydederek yılın ilk yarısında % 11 büyüme gerçekleştirdi.

2000 yılından beri ilk defa üst üste çift haneli büyüme olmuştur. Türkiye bu büyüme oranı ile dünyada 3. g-20 ülkeleri arasında 1. oldu. Ekonomi 2008 yılında kaybettiği gücünü tekrar yerine koymuştur.

Hükümet yetkilileri ve ekonomistler bu büyüme oranı karşısında yıllık % 5 olan büyüme oranımızı % 6 seviyelerinde olacağı görüşünü belirtmişlerdir.

Ekonomideki bu hızlı büyümenin 2 nedeni var.
a- özel sektörün yatırım güveninin geri gelmesi
b-vatandaşın tüketim harcamalarıdır. İç tüketim harcamaları artmıştır.

Ekonomide ki bu büyüme işsizliğinde azalmış, işsizlik % 10.5 seviyelerine gerilemiştir. 2010 yılı mayıs ayı itibariyle son 1 yılda özel sektörde kayıtlı sigortalı istihdam artışı 850.000 kişiye ulaşmıştır.

Sonuç olarak bütün sivil toplum örgütlerinin ortak görüşü büyümenin bu kadar yüksek olmasında baz etkisinin yanı sıra iç talebin canlılığı ve özel sektörün yatırım harcamalarında olan hızlı artışlardır.

Bir sevindirici haberde TETAŞ toptan elektrik satış fiyatlarında % 20.35 oranında indirim yaptı.

1 ekim 31 aralık tarihlerinde geçerli olacak bu tarifeden abonelere ne kadar yansıyacağını EPDK karar verecek inşallah iyi bir oranda sanayi elektriğinde bir düşüş yaşanır ve sanayimiz dış pazarlarda rekabet edecek gücüne güç katmış olur.” Dedi

Şahin konuşmasının sonunda bu büyümenin 3 ve 4. çeyrekte de devam etmesidir diyerek sözlerini tamamladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet