Skip Navigation Links

Atakaş Şirketler Grubu 25. yaşını kutladı.

Atakaş Şirketler Grubu ve Rus Demir Çelik Devi MMK 'nın 1.7 Milyar Dolarlık Yatırımı, Proje Ve Finansman Olarak Avrupa Ve Ortadoğu birincisi seçildi .

Ekonomi   A+a-

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş; ”Her Türk insanı ailesine ve çalıştığı kuruma karşı görevini tam olarak yerine getirirse, bu ülkedeki bir çok problem çözülecektir.”

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden MMK (Magnitogorsk Iron and Steel Works) ve Atakaş Şirketler Grubu'nun %50–50 ortaklıkla, 1,7 milyar dolarlık yatırımla İskenderun'da kurmakta olduğu demir-çelik fabrikası proje ve finansman olarak Avrupa ve Ortadoğu birincisi seçildi.
Yelken Kulübü’nde şirket içerisinde düzenlenen sade bir geceyle kutlanan yaş gününde Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, çalışanlarına verdiği müjde ile dakikalarca ayakta alkışlandı.
 

25. Kuruluş yıl dönümü kutlamalarına Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş Başkan yardımcısı kızı Gökçe Atakaş, Eşi Nihal, Kızı Sercan oğlu Mustafa Atakaş, Recep Atakaş’ın Ağabeyleri Saim ve Yakup Atakaş ile Atakaş Şirketler grubunda görev yapmakta olan şirket müdürleri ve çalışanları katıldılar.
Şirketin kurulduğu günden bu güne olan sürecinin sinevizyon gösterisiyle anlatıldığı gecede şirkette 15 yılını dolduran Mehmet Akıncı, Sinan Yeltekin, Ahmet Yıldırım, İhsan Ar, Ahmet Karaca , Melihat Selçuk, Özlem Denizoğlu ,Ertan Köseoğlu, Kazım Kürtoğlu ve Murat Bozkurt’a Recep Atakaş ve kızı Gökçe Atakaş tarafından plaket verildi.
Atakaş Şirketler Grubu Basın Halkla İlişkiler Müdürü Çetin Mutluay ise tüm çalışanlar adına Recep Atakaş’a bir plaket taktim etti.
Recep Atakaş 25. kuruluş yıl dönümü kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Atakaş Şirketler Grubu’nun Dünya döndükçe var olacağını söyledi.
Atakaş “Gönlüm öyle istiyor ki, Atakaş Şirketleri Atakaş ailesi ve ülkemizdeki bütün şirketler Dünya döndükçe yaşasınlar ve sayıları artarak devam etsin. Ülkemizin durumu açıkça ortada, son yıllarda sanayi ve turizm alanında büyük hamleler yapmamıza rağmen halen istenilen seviyeye gelmiş değiliz. Bunun için artık ülke insanları olarak kısır çekişmeleri bırakıp yatırıma yönelmemiz şart. Bugün Almanya yılda bir trilyon doların üzerinde ihracat yapıyorken bizim 100 Milyar Dolar ile gelişmiş ülkeleri yakalamamız çok zor.Bunun için ülkemizde yaşayan her insanın kendi görevini tam anlamıyla yapması şart. Yani ülkemizde her alanda potansiyel çok fazla. Bu var olan potansiyeli en iyi şekilde kullanması bilirsek, her Türk vatandaşı ailesine çalıştığı kuruma ve ülkesine karşı görevini tam olarak yerine getirirse bu ülkedeki bir çok problemin çözüleceğine inanıyorum. Aksi halde gelişmiş ülkelerin oyuncağı olmaktan hiçbir zaman kurtulamayız. Hızlı kalkınmayı sürdürmek için dövize olan ihtiyacımız büyüyerek devam edecektir. Dövizin temini için ihracatı arttırmamız şart. Tarım ürünlerimizin verimini arttırmamız şart, turizme önem vermemiz şart, ülke olarak tasarruf yapmamız şart. Allah bize Dünyanın en güzel topraklarını vermiştir. Bu ülkeyi kalkındırmak hepimizin birinci görevi olmalıdır. Şunu unutmayalım demokrasi varsa hür teşebbüs vardır. Bu ülke varsa biz bir varlığız yoksa sıfırız. Atakaş ailesi bugünkü durumuna kolay gelmemiştir. Hep birlikte büyük emekler vererek bugünkü duruma gelmiştir. Her şeyi kazanmak çok zor, kaybetmek çok kolaydır. İtibar gibi o da çok zor kazanılır ama çok kolay kaybedilir. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin iç ve dış politikaları da daima güçlüdür. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hiçbir zaman unutmayalım, Yurtta Sulh Cihanda Sulh. 25. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu gecede sizlere bir müjde vermek istiyorum. Atakaş Şirketler Grubunun MMK ile ortak yaptığı 1.7 Milyar dolarlık Demir çelik Fabrikası yatırımı Proje ve finansman bakımından Avrupa ve Ortadoğu birincisi seçilmiştir ödülümüzü 11 şubatta Londra’da alacağız. Atakaş ailesine ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Atakaş bu başarıda emeği geçen eşi çocukları ağabeyleri ve tüm Atakaş ailesine ayrıca MMK çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

Şirketin 25. yaş günü pastasının kesimi de oldukça görkemli oldu.Pasta kesimini ailesi ve tüm çalışanları ile birlikte kesen Recep Atakaş pastayı yapan Petek pastanesi sahibi Bayram Alpagül’e teşekkür etti. Atakaş Şirketler Grunun 25. kuruluş yıl dönümü kutlamaları TRT sanatçısı Ayşe Taş’ın söylediği bir birinden güzel Türk Sanat Müziği eserleriyle coşkuyla devam etti.
Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden MMK (Magnitogorsk Iron and Steel Works) ve Atakaş Şirketler Grubu'nun %50–50 ortaklıkla, 1,7 milyar dolarlık yatırımla İskenderun'da kurmakta olduğu demir-çelik fabrikası doğrudan 2,500 kişiye dolaylı yoldan 4000 kişiye iş imkânı sağlayacak olup Türkiye'nin özel sektör tarafından demir çelik alanında sıfırdan ve tek kalemde yapılan en büyük yatırımıdır. İlk etabı Kasım 2009'da hizmete giren ve 500 dönümlük arazi üzerinde kurulması devam eden tesisin, 2010'da tamamlanması hedefleniyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet