Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Seçimlerin Yeni Miting Alanı İnternet Haberciliği ve Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim kampanyalarında sokakları

Seçimlerin Yeni Miting Alanı İnternet Haberciliği ve Sosyal Medya

Teknoloji   A+a-

bayrak ve afişlerle donatmayacağını açıklayarak "Bunu ilkel buluyoruz. Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz" demişti.
 
Teknoloji ve İnternet her alanda olduğu gibi siyasi alanda da etkinliği artıran olgular olarak Dünya’da ve Türkiye’de daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Siyasi liderler kampanya süreçlerinde daha önce geleneksel medyayı ilk tercih olarak kullanırken, daha sonra yeni medyanın etkinliğini göz ardı etmeyerek kullanmaya başlamış ve sonuçlarını olumlu olarak almışlardır. Teknolojinin seçmenlere anında ileti gönderen uygulamalar ve teknik altyapıyla özgürlük tanıması, seçim dönemlerinde hem siyasi liderlerin hem seçmenlerin yeni medyayı etkin olarak kullanmasıyla sonuçlanmıştır.
 
Siyasetçilerin, son yıllarda İnternet haberciliğinin ve sosyal medya kullanıcılarının popüler mecrası haline geldiğini söyleyebiliriz.
 
Türkiye’de 31 Mart 2019'a yapılacak yerel seçimler öncesinden partiler adaylarını birer birer açıklarken, sandıktan zaferle çıkmak isteyenlerin en önemli kozu internet haber siteleri ve sosyal medya olacak.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş