Skip Navigation Links

'Haklarımızı Yeniden Kazanana Kadar Mücadelemizi Vereceğiz'

CHP Arsuz Kadın Kolları tarafından '5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü' dolayısıyla, CHP Arsuz ilçe binasında panel düzenlendi.

'Haklarımızı Yeniden Kazanana Kadar Mücadelemizi Vereceğiz'

Arsuz   A+a-

Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. İdil Cüceoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panele, özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 5 Aralık 1934'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği gün olduğunu belirten İdil Cüceloğlu, Türkiye Cumhuriyetinde kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınırken, o dönemde Avrupa’daki bazı gelişmiş ülkelerde bile kadınların bu hakkının bulunmadığını söyledi. Tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri ifade eden Cüceoğlu, bu anlamlı günün; Kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gün olduğunu ifadelerinde kullandı.
Seçim Kanununda yapılan değişiklik ile kadınların en demokrat haklarına kavuştuğunu söyleyen CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, bundan tam 84 yıl önce yapılan değişiklik ile kadınlara önce belediye seçimlerine katılma, ardından milletvekili seçme ve seçilme hakkının verildiğini belirtti. Kadının eşit olmadığı bir toplumun gelişemeyeceğinin altını çizen Faik Çekin, çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, gereken tüm hakların eksiksiz verilmesi gerektiğini söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli devrimlerinden biri olduğunu belirten CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, " 84 yıl önce bize verilen hak ve özgürlüklerin her dönemin siyasi döneminde biraz gerilemiş; ama son 16 yılda ise hergün kadınlarımız şiddet görüyor, tecavüze uğruyor, sokak ortasında öldürülüyor. Mevcut hükümet bunlara hiçbir cezai işlem uygulamıyor ve seyirci kalıyor. Bunun karşısında diyoruz ki; Yaşamak, direnmektir. Biz kadınlar haklarımızı yeniden kazanana kadar mücadelemizi vereceğiz. Yaşasın kadın, Yaşasın kadın mücadelesi," ifadelerini kullandı. Programın ardından Sibel Uslu tarafından Av. İdil Cüceoğlu'na çiçek takdim edildi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet