Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da Bir Mantar Hikayesi…

Arsuz’da Bir Mantar Hikayesi…

Arsuz’da Bir Mantar Hikayesi… Web
TV

Arsuz   A+a-

 İstiridye Mantarlarına Klasik Müzik dinleterek üremelerini sağlayan cesur girişimci Fırat Taşar, hikayesiyle gurur kaynağı oldu. Şimdi hedef Türkiye genelinde Pazar oluşturup çadır sayısını arttırmak…
Arsuz’da Bir Mantar Hikayesi…
Yürekli genç girişimci Fırat Taşar, Hatay’ın Arsuz ilçesi Nardüzü Mahallesi ile Belen’in İssume Mahallesi arasında doğayla iç içe kurduğu çadırda mantar yetiştiriciliği yapıyor.
Ortaokulu bitirdi, imkansızlık nedeniyle okul hayatına nokta koydu! Aslında O’nu geleceğe taşıyacak hayat okulunda ilk adımlarını atarken, kendisini bekleyen sürprizlerden de haberi yoktu. Restoranlarda çalıştı, mutfak deneyimi İstiridye Mantarı’nı tanımasına vesile oldu.
Ve ondan sonra herkesin gururla izlediği hayat hikayesi başladı. Hikayeyi yerinde dinlemek, İstiridye Mantarı siparişi vermek ve hatta semaverde çay içerek bu başarı hikayesinin bir parçalı olmak isterseniz Fırat Taşar’ı arayabilirsiniz 05316035308
Fırat Taşar, sözlerine Bir Mantar Hikayesi diyerek başlıyor…
Dünya’nın gelişmiş bir çok ülkesinde zengin Protein değeri nedeniyle sofralarda özel menü olarak yerini alan İstiridye Mantarı, Hatay’da olduğu gibi aslında Türkiye’de de fazla bilinmiyor.
Hayallerinin peşinden koşan Ortaokul mezunu 27 yaşındaki Fırat Taşar, yaptığı uzun araştırmaların ardından Arsuz İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurdu. İlçe tarım müdürlüğünün de desteğiyle Türkiye’de ve hatta Hatay’da bilinmeyen İstiridye-Kayın Mantarı Yetiştiriciliği yapmaya karar verdi.
Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programı projesinde devlet desteği alan genç girişimci Fırat Taşar, İstiridye Mantarı’nın yeterince bilinmemesi nedeniyle ailesini, çevresini yatırım anlatmakta ve ikna etmekte de zorlanmış.
112 metrekare çadır ortamında protein deposu İstiridye Mantarı’nı yetiştirmeye başlayan Fırat Taşar, ilk ürünlerini Arsuz Karaağaç Semt Pazarı’nda satışa çıkardığı ilk gün müşterilerine sunum yapmış, lezzetini, protein değerini anlatmış ve hatta satış yapmakta zorlanmış.
Protein deposu ve lezzetli İstiridye Mantarı’nın yakın gelecekte önemli bir pazar oluşturacağını belirten Fırat Taşar, ekonomik değeri yüksek, yetiştiriciliği konforlu ve zevkli olan yerli İstiridye Mantarı’nın kısa sürede hipermarketlerde yerini alacağını söylüyor.
Daha çok ithal ürünlerin bulunduğu hipermarketlere gireceğine ve Türkiye genelinde ciddi bir pazar oluşturacağına inanan Taşar, mantarlarıyla özel ilgileniyor ve hatta Vivaldi, Bethoven’in dinlemeye doyamadığımız eserlerini kurduğu müzik sistemiyle dinletiyor.
Klasik müziğin üremeye olumlu etkisini keşfeden Fırat Taşar, sevgiyle büyüttüğü mantarlarının klasik müzikle çoğaldığına inanıyor…
Çam ormanının içinde kurduğu çadırında mantarlarını yetiştiren, kurduğu sistemi yönetirken keyif alan, odun ateşinde demlediği çayını müşterileri ve dostlarıyla paylaşan Fırat Taşar, heyecanıyla tüm genç girişimcileri yüreklendiriyor.
Fırat Taşar, kendisine her zaman destek olan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, Zabıta Müdürü Sinan Altan, İstiridye Mantarı yetiştiriciliğine teşvik eden Arsuz İlçe Tarım Müdürlüğüne, elektrik bağlantılarının kurulmasında her türlü yardımı yapan Enerji Sa Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ediyor.
Cesur adımları anlatmaya cümlelerin yetmediği bu başarı öyküsünün ayrıntılarını haberin videosundan izleyebilirsiniz…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz’da Bir Mantar Hikayesi…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş