Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Faruk Rende’ye Liyakat Ödülü…

Romanya İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende’ye Ankara Büyükelçiliği tarafından Liyakat ödülü verildi.

Faruk Rende’ye Liyakat Ödülü…

Gündem   A+a-

Ankara Büyükelçiliği tarafından Romanya’nın 100. Yılı vesilesiyle Romanya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine siyaset ve diplomasi alanındaki katkıları nedeniyle Romanya İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende’ye, “Liyakat Ödülü” verildi.
İskenderun Fahri Konsolosluğu görevi verildikten sonra Romanya-Türkiye ilişkilerinin her alanda gelişmesi, güçlenmesi ve yeni alanlarda iş birliği yapılması için yoğun çaba sarfeden Faruk Rende, bir çok kez bölge işdünyasını Romanya’ya ticari görüşmeler için götürmüş, iyi ilişkilerin geliştirilmesine katkı vermişti.
Türk yatırımcıların Romanya ziyareti sonrası olumlu dönüşlerle birlikte, eğitim, kültürel ve ticari ilişkilerde ivmenin yükselmesi, ilişkilerdeki olumlu gelişmeler yaşanması sonrası Romanya Hükümetinin Fahri konsoloslara verdiği önemli bir ödül olan Liyakat ödülü Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen Romanya’nın 100’ncü yıl resepsiyonunda Faruk Rende’ye takdim edildi.
Resepsiyona çok sayıda diplomat, eski ve yeni bakan, milletvekili ve işdünyasından önemli isimler katıldı.
Liyakat ödülünü alan Faruk Rende, Türkiye-Romanya ilişkilerinin gelişmesi, yeni işbirliği alanlarının bulunması için çalışmaya devam edeceğini, Romanya ile tarihten gelen güçlü kültürel bağların bulunduğunu belirterek, “Bu anlamlı jesti nedeniyle Ankara’daki Romanya Büyükelçiliği’ne teşekkür ederiz” dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar