Skip Navigation Links

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay Değişiyor

HBB Avrupa Birliği ile projesi olan ‘İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Programı’ eğitimini gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay DeğişiyorWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Birçok alanda yaşanan hızlı değişim ile günümüzde mevcut kaynakların gelecek nesiller için sürdürülebilirliği, çevre ve iklimdeki değişimler, doğal felaketlerde yaşanan artış gibi Türkiye’de yoğun olarak tartışılmaya başlanan sorunlara çözüm olarak Avrupa Birliği tarafından geliştirilen proje Hatay’da 2 oturum olarak düzenlendi.
‘Hatay’da Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Projesi’ ile yola çıkan HBB, 27 Kasım Salı günü Antakya Anemon Otel’de üniversite öğrencileri için iklim değişikliği konulu farkındalık semineri gerçekleşti.
İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulla Sakallı’nın katılımı ve sunumu ile gerçekleştirilen seminerde üniversite öğrencilerine iklim değişikliği konusunda farkındalığın arttırılması, iklim değişikliğine uyum sağlanması ve değişikliğin etkilerinin azaltılması konusunda bilgiler aktarıldı.
KARAR ALIM SÜREÇLERİNDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
28 Kasım Çarşamba günü Ramada Otel’de üniversite öğrencileri ile devam eden seminerde iklim ve çevre konusunda halk arasındaki bilinci arttırmak ve halkın da bu konularda karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamanın önemine değinildi.
Ayrıca Hatay’daki iklim risklerine maruz kalmakta olan insanların savunmasızlığını azaltmak amacıyla nelerin yapılıp nelerin yapılmaması konusunda bilgiler verilerek karar alım süreçlerinde üniversite öğrencileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.
YEŞİL YATIRIMLARA YÖNELİK FARKINDALIĞIN ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Proje kapsamında gelecek nesillerin de dünyanın kaynaklarından faydalanabilmesi amacıyla çevre politikalarının geliştirilmesi, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratılması, yenilenebilir enerji kullanımının arttırılmasının desteklenmesi ile birlikte iş insanları ve üniversite öğrencilerinin yeşil yatırımlara yönelik farkındalıklarının arttırılması hedefleniyor.
 
 
 
 
 
Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay Değişiyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet