Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO'nun Kalitesi Tescillendi Akreditasyon Denetiminden Geçti

İTSO Akreditasyon Denetiminden başarı ile geçti

İTSO'nun Kalitesi Tescillendi Akreditasyon Denetiminden Geçti

Ekonomi   A+a-

 C Sınıfından B sınıfı Akredite Oda olan İTSO’nun kalitesi tescillendi
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na Akreditasyon yeni puanlama sistemi baz alınarak yapılan denetimden başarı ile geçti.
Akreditasyon standardı kriterlerinin sürecini gözlemlemek ve bir üst sınıfa geçilmesi amacıyla yapılan denetim 2 gün sürdü.
Türk Loydu Denetçisi Arif Berker Telek tarafından yapılan denetlemeye, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyesi Sanem Akpınar, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, Kalite Akreditasyon sorumlusu Güldane Erkol katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Oda/Borsa Akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları ve Yönetimi, Haberleşme ve yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımı, üye ilişkileri, kalite yönetimi, İletişim ağı, Politika ve Temsil, Bilgi Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslar arası Ticaret konularında inceleme yapıldı. Gerçekleştirilen denetimlerde 13 kriterden oluşan yönetim ve Oda Mevzuatı, Mali yönetim, iletişim ağı gibi başlıklar altında Odanın yapmış olduğu çalışmalar değerlendirildi.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İTSO olarak üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için akreditasyon çalışmalarına önem vermekteyiz. Akreditasyon süreci ile ilgili her türlü desteği üst yönetim olarak vermekle birlikte bu süreci iyileştirmek ve geliştirmek için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Akreditasyon sistemi Türkiye genelinde Oda/Borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyeleri olan iş dünyasına daha etkili hizmet (İş destekleri gibi) verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 2012 yılında TOBB Akredite Odası sistemine dahil edilmiştir. Kasım ayında yapılan denetimlerde ise Odamız C sınıfı Oda statüsünden B sınıfı Oda statüsüne geçmiştir. Bundan sonraki hedefimiz ise A sınıfı Oda olmak için çaba sarf edeceğiz. Denetim süreci öncesi ve sonrasında fedakarca çalışan tüm oda personelimize de yönetim kurulu adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Türk Loydu Denetçisi Arif Berker Telek ise, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürütmekte olduğu sistemin gayet başarılı olduğu, sadece denetimden denetime hazırlık yapılmadığı, işleyen iyi bir sistem olduğu ve sürekli iyileştirme yapıldığını gözlemlediğini ifade etti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar