Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO'da Muhasebecilere E-Uygulamalar Eğitimi Verildi

İTSO ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası iş birliğiyle düzenlenen ‘E-Uygulamalar’ konulu eğitim semineri yoğun ilgi gördü.

İTSO'da Muhasebecilere E-Uygulamalar Eğitimi Verildi

Gündem   A+a-

İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir’in de katıldığı ve TÜRMOB Eğitmeni İnci Şalcının konuşmacı olduğu eğitim seminerine, İskenderun’da faaliyet gösteren Mali müşavirler ve meslek mensupları katıldılar.
Seminer öncesi konuşma yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Bugünkü toplantımız, siz değerli üyelerimize ve muhasebecilerimize, e-fatura, e-defter, e-arşiv ve benzeri konularda güncel bilgiler aktarılması amacıyla organize edilmiştir.
TÜRMOB Eğitmeni İnci Şalcı tarafından bu bilgiler ayrıntılı olarak bizlere aktarılacaktır. Bizlerle paylaşacakları değerli bilgilerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile odamız işbirliğiyle düzenlenen bu gibi toplantıların devamını diliyor, toplantımızın faydalı geçmesini temenni ediyorum” Dedi.
Ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise, “Meslek mensuplarımızı her zaman eğitimler vererek, yeni çıkan yasalar ile ilgili en yetkili kişiler tarafından bilgilendiriyoruz. Her geçen gün işlerimiz dijitale doğru gidiyor. Muhasebe işlemlerimiz bilgisayar ortamında internet aracılığı ile daha hızlı ve kolay hale geliyor. Sürekli sistemler de yenilemeler oluyor. Bu bağlamda bizlerde üyelerimizi bu konularda bilgilendiriyoruz. Toplantının düzenlenmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan İTSO yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir’de seminerde yaptığı konuşmasında mesleğin sorunlarına değinerek; “Mesleğimizde nerden geliyoruz, nereye gidiyoruz, mesleğimizde son durum nedir diye şöyle bir bakacak olursak artık mesleğimizde 30. Yılımıza giriyoruz. 30. Yıla girerken gelecek ile ilgili endişelerimiz var, umutlarımız var, 30 yıla dönük baktığımızda geldiğimiz nokta da sürekli aynı konuları söylüyoruz ve çözdüğümüz söylenemez. Mesleğimizde 4 tane temel konu sayın deseler bize genel de tahsilat sorunumuz var diyoruz, haksız rekabet var diyoruz, angaryalar var diyoruz, beyanname süreleri var diyoruz. Eğer gereken tedbirleri almazsak 30 yıl sonra gere buraya bir oda başkanı gelir yine biz aynı şeyleri konuşuruz. Dünya farklı bir noktaya gidiyor. Mesleğimizde ülkemizde ve Avrupa’da ki konular belli, Bunlar teknolojideki iyileştirme, siber güvenlik, sanal para ve big data temel konuları konuşuyorlar. Biz de de aslında bunlar konuşuluyor. Teknolojik dijitalleşme başladı. Mesleğimizi çok yakından ilgilendiriyor. Bizler de bu meslekte teknolojiyi yakından takip etmek durumundayız. Artık bir çok işlerimiz bu teknolojik veriler üzerinden yapılmaktadır. Bu tür toplantılarda sizler için önemlidir” şeklinde ifadelere yer verdi.
Son olarak söz alan TÜRMOB Eğitmeni İnci Şalcı ise, sine vizyon destekli olarak ‘E-Uygulamalar’ konulu bilgiler verdi. E-fatura, e-defter, e-arşiv, e-uygulamalarda gelir kaydı, e-irsaliye, e-serbest meslek bakbuzları konularına değinen Şalcı; de muhasebeciler artık bir çok verileri elektronik ortamda tutmaya başladılar. Önümüzdeki yıllarda da bu işler artık dijital ortamda yapılması da kaçınılmaz olacaktır. Sistem üzerinden tutulan defter ve kayıtların muhafaza yükümlülüğü başkanlığa aittir. Başkanlık, mükellef meslek mensubu ya da meslek odası tarafından girilen kayıtları ve bu kayıtlardan hareketle oluşan defterleri elektronik ortamda muhafaza edecek ve mükelleflerin kullanımına hazır hale getirmeleri gerekmektedir” dedi.
Seminer de Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik çalışma Ruhsatı belgesini almaya hak kazanan Mustafa Kolağasına İSMO Onursal Başkanı Alaaddin Özbülbül takdim ederken, İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir’e İSMO Danışma Meclisi Başkanı Aziz Taşkapan plaket takdim etti. Yine toplantı sonunda, Oda Raportörü İsmail Bıkmaz’da TÜRMOB eğitmeni inci Şalcı’ya katılımlarından ve verdiği eğitimden dolayı plaket takdiminde bulundular.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitim seminerine İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, İSMO Onursal Başkan Alaaddin Özbülbül, İSMO yönetim kurulu üyeleri, mali müşavirler ve meslek mensupları katıldılar.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar