Skip Navigation Links

Ashib’den Lübnan Çıkarması

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) tarafından 7-11 Kasım 2018 tarihleri arasında Beyrut/Lübnan’a yönelik Sektörel

Ashib’den Lübnan Çıkarması

Gündem   A+a-

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda heyet başkanı olan Ali Can Yamanyılmaz heyetle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Birlik olarak, 2018 yılı içerisinde ilk olarak Irak’ın önemli ticari merkezlerinden olan Basra şehrinde gıda ihracatçılarımızı Iraklı ithalatçılarla buluşturduk. Ardından 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da hem ihracatçılarımızın Japonya’nın en büyük market zincirleri temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yapmalarını sağlayan heyet ve bu heyetle eş zamanlı Türk gıda ürünlerimizin Japon halkına tanıtımını gerçekleştiren 20.000 kişinin katılım sağladığı sosyal mecralarda 5.000.000 kişiye ulaşılan Türk Gıda Festivali düzenledik. Yeni rotamızı ise Ortadoğu’nun en gözde ticaret merkezlerinden olan Lübnan olarak belirledik” diye konuştu.
Katılımcılara hem ikili iş görüşmeleri yapabilmeleri hem de heyetimizle eş zamanlı gerçekleşecek Lübnan’ın en önemli gıda organizasyonlarından olan Cooking Festival alanında ürünlerini sergileyebilmeleri için Çukurova Fuarcılık A.Ş. tarafından tahsis edilen alanda ürünlerini sergileyebilmeleri fırsatını sağladıklarını kaydeden Yamanyılmaz, “Çok verimli geçen heyet kapsamında ihracatçılarımızın yeni iş bağlantıları yapmış olduğunu öğrenmek bizleri çok mutlu etti” şeklinde konuştu.
Yamanyılmaz, heyetin organizasyonu için her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyen Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl ve Beyrut Ticaret Müşaviri Ümit Sezer’e ve Cooking Festival alanında katılımcılara ücretsiz alan tahsislerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkürlerini iletti.
7-11 Kasım 2018 tarihleri arasında Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik düzenlenen Ticaret Heyeti kapsamında 7 Kasım 2018 akşamı Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl katılımcıları büyükelçilik makamında ağırlarken, oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette büyükelçimiz katılımcılarla tanışma fırsatı buldu. 8 Kasım 2018 tarihinde ise ülkemizden Beyrut’a gelen ihracatçılar Beyrut’un en göz alıcı otellerinden olan Phonecia Otel’in toplantı salonunda Lübnan’ın çeşitli şehirlerinden gelen Lübnanlı gıda ithalatçıları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Heyet kapsamında katılımcılar 8-10 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen Cooking Festival Fuarı’nda Çukurova Fuarcılık A.Ş. tarafından katılımcılarımız için tahsis edilen 48m2 alanda ürünlerini sergileme fırsatı bulurken, heyet 8 Kasım 2018 tarihinde Beyrut Ticaret Odası’nı da ziyaret ederek Beyrut’ta yatırım fırsatları ve ikili ticaretimiz hakkında bilgi aldı. Ayrıca katılımcılar süpermarket ziyareti gerçekleştirerek Lübnan pazar hakkında da bilgi sahibi oldu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet