Skip Navigation Links

Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Farkındalık Yarattı

Hatay Kent Konseyi öncülüğünde, Organ Nakli ve Bağışı Haftası’nda vatandaşları teşvik etmek, bilinçlendirmek ve organ bağışçısı sayısını artırmak amac

Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Farkındalık Yarattı

Yerel   A+a-

Gerçekleştirilen konferans ve tiyatroya Hatay CHP Milletvekili İsmet Tokdemir, Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, Hatay MKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Erol Kiliç, Hatay MKÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydıner Kalacı, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak, HBB daire başkanları, Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferans, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ruhuna saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Organ Bağışının Tıbbi Ve Dini Boyutu Hakkında Bilgiler Verildi
Türkiye’de organ naklinin durumunu ve önemini belirten Hatay MKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Erol Kiliç, organ bağışının tıbbi boyutu hakkında bilgiler vererek nakilin hangi şartlarda ve nasıl gerçekleştiği hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi.
Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Kiliç, organ bağışında farkındalık yaratılması gerektiğini ve binlerce organ bekleyen vatandaşlara karşı duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi.
Organ naklinin tıbbı boyutunun yanı sıra dini boyutlarının da konuşulduğu konferansta EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral ve Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak’ta organ bağışının dini şartları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
Bilim insanlarının ve din âlimlerinin yaptığı açıklamalarda bağışlanan her organ kurtarılan bir hayat olduğunu, insan vücudunun toprağa ruhunun da öbür dünyaya intikal edeceğini, bağışlanan organ kurtarılan hayatın sevap kazandıracağını belirterek tıpta teknolojik gelişmeler ile nakillerin daha hızlı ve başarılı olduğuna da değinildi.
“Toplumumuzun Organ Bağışına Daha Sıcak Bakmasını İstiyoruz”
Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, “ Hatay Kent Konseyi olarak bir farkındalık oluşturup, binlerce organ bekleyen insanlara karşı duyarlılığı arttırmak amacıyla bugün konferans gerçekleştirdik. Son dönemde ülkemizde organ bağışına duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır. Organ bağışı hakkında birçok yanlış veya eksik bildiklerimiz var. Bizler de bu eksikliklerimizi giderebilmek amacıyla bilim insanlarından ve din âlimlerinden destekler almak istedik. Toplumumuzun organ bağışına daha sıcak bakmasını istiyoruz. Bağışlanan organlarla her yıl birçok insan sağlığına kavuşarak hayatlarına mutlu bir şekilde devam ediyor. Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. Bu yüzden de insanlarımızın organ nakline daha sıcak bakmalarını istiyoruz. Bugün burada bizleri onura ederek konferansımıza katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Konferansın ardından organ nakli bekleyen bir hastanın yaşadıkları sıkıntıları sahnede sergileyen Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, insanların organ nakli konusunda daha duyarlı olmaları konusunda sosyal içerikli mesajlar verdi.
Konferans ve tiyatronun tamamlanmasıyla Hatay CHP Milletvekili İsmet Tokdemir ve Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, Hatay MKÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydıner Kalacı, Hatay MKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Erol Kiliç’a ve Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerine çiçek takdim etti.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet