Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATSU Genel Kurulu Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu,

HATSU Genel Kurulu Toplandı

Yerel   A+a-

Kasım ayı olağan toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Ömer Dolar başkanlığında gerçekleştirildi.
 Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yoklama ve bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kurulda, bir önceki kurul birleşimine ait karar özetleri okundu.
 Toplantıda 2 asil ve 2 yedek olmak üzere denetçi seçimi gerçekleştirilirken, oylama sonucunda Asil denetçiler Mehmet Gülen, İbrahim Güzel seçilirken, yedek denetçiler olarak da Şemsettin Günay ve Ekrem İlkbahar seçildi.
 
HATSU’nun 2019 yılına Performans Programı, 2019 yılı Gelir-Gider Bütçesi ve Bütçe Kararnamesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, HATSU’ya tahsis edilen bazı memur kadrolarına ait kadro değişikliği ise oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Gündem dışında meclise getirilen döviz kurları ve enflasyondaki atışlar nedeniyle su tarifelerinde belirlenen kalemlerin yüzde 10 indirim yapılması için bütçenin buna göre revize edilmesi ile ilgili önerge Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
Şehit ve vefat eden Gazilerimizin eşlerinin indirimli tarifeden faydalanmasının talep edildiği ile ilgili önerge Plan-Bütçe, Tarife ve Hukuk komisyonlarına havale edildi.
 
Köylerden mahalleye dönüşen yerlerde ilk defa abone olacaklardan alınan abone ücretleri ve aboneliğe bağlı ücretleri toplamının bir defaya mahsus olmak ve 31.12.2018 tarihine kadar abone olacaklar için 100 TL olarak belirlenmesi için bütçenin buna göre revize edilmesi ile ilgili önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
HATSU tarafından yapılan tüm çalışmaların akabinde üstyapı kaplamasının yapılması ile ilgili AYKOME kararıyla hüküm altına alınmış olduğundan ilçe belediyelerinin varsa alacaklarının ödenmesini ve bundan böyle AYKOME kararına uygun hareket edilmesini ya da aksine bir hüküm yok ise imkanlar ölçüsünde ihaleyi alan firmalara yaptırılmasının uygun görüldüğü komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
 
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki HATSU Genel Kurulu’nun 21 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 10.00’da HBB Meclis Salonu’nda yapılması kararlaştırıldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş