Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sarı Zeybekler’den 10 Kasım Atatürk Fotoğrafları Sergisi

“Etnografya’dan Anıtkabir’e Atatürk” Sergisi İskenderun İskelesinde açılıyor.

Sarı Zeybekler’den 10 Kasım Atatürk Fotoğrafları Sergisi

İskenderun   A+a-

İskenderunlu araştırmacı gazeteci/yazar Nevzat Kurt az bilinen Atatürk fotoğraflarından oluşan sergilerini açmaya devam ediyor.
Sarı Zeybekler Derneği 10 Kasım Atatürk’ü anma programı çerçevesinde İskenderun İskelesi’nde 30 adet fotoğraf ile yeni bir sergi açarak az bilinen Atatürk fotoğraflarını Hatay halkı ile buluşturacak.
“Etnografya’dan Anıtkabir’e Atatürk” adı altında açılacak olan sergi hakkında bilgi veren araştırmacı gazeteci/yazar az bilinen Atatürk fotoğraflarını Hatay halkı ile buluşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade eden Nevzat Kurt devamında şunları söyledi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yeterince anlatılmadığı günümüzde, O’nun ülkülerini, ideallerini, devrimlerini ve en büyük emaneti Cumhuriyeti daha iyi anlatmak için sergilerimizi açmaya başladık. Bu sergimiz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm tarihi olan 10 Kasım 1938’ten başlayıp Etnografya’dan Anıtkabir’e nakli günü olan 10 Kasım 1953 tarihine kadar ki fotoğraflardan oluşuyor.
30 adet fotoğraftan oluşan sergimizi bu kez daha önce yapılmamışı yaparak İskenderun İskelesi’nde açmaya karar verdik. 10 Kasım’da gün boyu devam edecek ücretsiz sergimize Hatay halkını davet ediyoruz.”
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar