Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Eğitim Gönüllüleri İGEV Gecesinde Buluştu

Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel dayanışma gecesi yoğun ilgi gördü.

Eğitim Gönüllüleri İGEV Gecesinde Buluştu

Eğitim   A+a-

İsa Taş Plaza’da gerçekleştirilen dayanışma gecesinde eğitim gönüllüleri bir araya geldi. yüksek öğrenim gören gençlere burs veren ve İGEV’in faaliyetlerine destek veren eğitim gönüllülerine teşekkür plaketleri takdim edildi.
İGEV tarafından bu yıl 21. si düzenlenen geleneksel dayanışma gecesinde Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları ile aziz şehitlerimiz rahmetle ve saygıyla anıldı. Davetliler ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşını hep birlikte ayakta coşkuyla okudular.
Geceye ev sahipliği yapan İGEV dönem başkanı Şefik Uyar açılış konuşmasına başlarken, Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andıktan sonra davetlilere ‘hoş geldiniz’ diyerek özetle şöyle konuştu;
“İGEV, eğitim sevdalılarının katkılarıyla birçok öğrenciye uzanmaya ve onlara ışık olmaya devam edecektir. İGEV Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinen, Cumhuriyete sahip çıkan, özgür düşünceli, araştıran, sorgulayan, eleştiren aydın bir nesil yetiştirmek amacıyla yürümeye ve büyümeye devam edecektir.
Gelin aydınlanma yolunda her birimiz birer yıldız olalım. Gücümüz ve parıltımızla birlik olalım. Dünyada her türlü rekabet ortamında Ulusal çıkarlarımızı savunacak kapasitede donanımlı bireylere sahip olan , kendine güvenen, cesur ve çağdaş bir neslin yetişmesi ise takdir edersiniz ki Eğitime yapılan desteklerle kazanılabilir. Aydın bir nesil, Aydınlık bir gelecek için ideallerimizi gerçekleştirebilmemiz için, bilim ve uygarlık yolunda gelişmeler kaydetmek için, gençlerimizi karanlık emeller taşıyan düşüncelerin tuzağından korumak için, birlikten güç doğar düşüncesiyle gelin emeklerimizi birleştirelim.
İGEV, 20 yıllık zaman zarfında toplumsal dayanışmaya katkı sağlamak için yüzlerce etkinlik yapıp 1870 öğrencinin eğitimine karşılıksız burs katkısı yapmıştır. İGEV’in hedefinde olan yurt yapmak için 6185 m2 arsanın üzerine 600 kişilik öğrenci yurdu için Hatay Büyükşehir Belediyesi ile %50 % 50 olarak kat karşılığı ön protokol anlaşması yapıldı. Ayrıca Karaağaç mahallesinde eğitim imarlı 4500 m2 arsamızda kolej yapımı için girişimlerimiz vardır. Eğitime hizmet edecek projelerimizi gerçekleştirmek öncelikli hedefimizdir. Başkanlığım süresince İGEV’e vermiş olduğunuz destek ve güvenden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra sırasıyla kürsüye çıkan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HBB Başkan vekili Dr. Selim Matkap ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İGEV yönetimine eğitim gören gençlere verdikleri destek ve pozitif faaliyetlerinden dolayı takdirlerini ilettiler. Konuşmaların ardından İGEV yönetim kurulu üyeleri tarafından eğitim gönüllülerine teşekkür plaketleri takdim edildi.
İGEV yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Chp hatay milletvekili suzan şahin, HBB başkan vekili Dr. Selim Matkap, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Emniyet müdürü Halil Karabacak, Almanya’da faaliyet gösteren Wir-İn Atter kardeş derneğin başkan yardımcıları Necip ve Yelda Karagöz, Ortodoks kilisesi vakfı başkanı Can Teymur, AKAD başkanı Nihad Yenmiş, Bazı siyasi parti temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, bazı STK başkan ve temsilcileri ile bir çok Esnaf Oda Başkanları, çok sayıda sanayici, iş insanları ve eğitim gönüllüleri katılım gösterdiler.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş