Skip Navigation Links

Ayna Kültür Sanat Derneği'nden kongre

İskenderun Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği, birinci olağan genel kurulunu yaptı.

Yaşam   A+a-

İskenderun Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği, birinci olağan genel kurulunu yaptı.
Dernek binasında 10 Ocak Pazar günü düzenlenen kongrede konuşan Başkan Kemal Düz, üyelerin katkısıyla bu günlere gelen derneğin, etkinliklerini bundan sonra daha sık aralıklarla gerçekleştireceğini kaydetti.

Geleceğe ait bazı projeler bulunduğunu anlatan Düz, Antakya Edebiyatçılar Derneği ile komşu ülkelerin yazar ve şairlerinin İskenderun'da konuk edilmesinin planlandığını, ülkeler arası kardeşlik ve barışa katkı vermek amacıyla çeşitli etkinlikler yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Çukurova Sanat Günleri'nin bir ayağını İskenderun'da gerçekleştirmeyi düşündüklerini, bu konuda girişimleri bulunduğunu belirten Düz, ayrıca pek çok yazar ve şairi İskenderun'da okuyucularla buluşturacaklarını ifade etti.

Daha çok kenar semtlerde bulunan okul ve okurlarla yazarları buluşturacaklarını anlatan Düz, okur yazar bir kuşak oluşturmak için çabaladıklarını belirtti.
Kültür sanat ağırlıklı bir dergi çıkarmayı planladıklarını anlatan Düz, "Derneğimize bir web sayfası oluşturduk. Üyelerimiz www.iskenderunayna.org adresinden ulaşabilir. Etkinlikler ve duyurular bu adresten takip edilebilir. Dernek olarak kültür ve sanata yönelik etkiliklerimizi arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda şiir ve öykü günleri, imza ve söyleşi tertipleyeceğiz. Bunun yanısıra çeşitli illerimize kültür seyahatleri düzenleyeceğiz. Yerel şair ve yazarlarımızı destekleyici ve onların eserlerinin yayınlanması konusunda gerekli çabayı ve katkıyı vereceğiz" dedi.
Fatih Köse ve Ceyhun Ekinci'nin üye olduğu divana başkanlık yapan Reşit Doğan ise yaptığı konuşmasında, özverili çalışmalarla derneğin üye sayısının artması gerektiğini söyledi. Sadece üye olmak için değil, gönül vereceklerin derneğe katılımının daha önemli olduğunun altını çizen Doğan, çevrenin korunması konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Doğan, "Her insan doğuştan çevreci olmalı. Ben köy çocuğuyum. Meşe ağırlıklı orman bitki örtüsü vardı çocukluğumda benim köyümde. Zamanla ağaçlar kesile kesile köyden 5 km. uzaklaştık. Kalan ağaçlarda dağlık kesimde kaldığı için kalabildi. Pınarımız da kuruma aşamasına geldi. Bir insan ömrüne sığacak kısa zamanda gözle görülen olumsuzluklar yaşanmışsa bu ülkemiz için çok tehlikelidir. Biz kendi elimizle kıyametimizi hazırlıyoruz. Çevremizi ve doğamızı korumak amacıyla Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ile birlikte hareket etmemiz çok yararlı olacaktır" şeklinde konuştu.
Abit Erol, dernek üyeleri arasında güzel bir birliktelik olduğuna dikkat çekerek, "Bunun yararlı olduğunu görüyorum" dedi,
Doğaya yararlı bez torba kullanımının yaygınlaşması gerektiğini belirten Mehmet Berkyürek ise, bu amaçla hazırlanan örnek bez torbayı üyelere tanıttı.
Kongreye konuk olarak katılan Evimiz İskenderun Süpürge Derneği üyesi Ayşe Figen Arlı da, üyelerin biraraya gelmesinin yarattığı mutluluğa tanık olduğunu belirterek, "Bu dernek İskenderun'a kültür ve sanat etkinlikleri yaratması yanısıra, üyelerin dayanışması ve güzel zamanlar geçirmesi adına da yararlı olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.
Saygı duruşunun ardından, dernek saymanı Yusuf Uray tarafından geçici yönetim kurulu faaliyet raporu okunarak, görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi. Dernek tahmini bütçesini görüşerek oylama ile kabul edilmesinin ardından, organ seçimine gidildi. Yapılan gizli seçimler sonucunda açık tasnifle yeni yönetim kuruluna Kemal Düz, Hatice Ekici, Mehmet Berkyürek, Lemye Hayat Felah ve Abit Erol getirilirken, denetleme kurulu ise Yusuf Uray, Veli Sevimli, Ceyhun Ekinci'den oluştu.
Kongre toplantısı, üyelerin dilek ve temennileri ile sona erdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet