Skip Navigation Links

Troya’da Hbb Rüzgarı Esti

Hatay Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, '2018 Troya Yılı' etkinlikleri kapsamında 26-30 Ekim tarihleri arasında

Troya’da Hbb Rüzgarı Esti

Kültür Sanat   A+a-

 Çanakkale’de düzenlenen 2. Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali’ne katıldı.
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği ve Gençlik Spor Kulübü(ÇAFAD), Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen festivalde Türkiye’den, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, Ukrayna’dan Gürcistan’a kadar 8 ülkeden katılan folklor grupları gösterilerini sergiledi.
Çanakkale’ye bağlı Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne kabul edilişinin 20'nci yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen '2018 Troya Yılı' etkinlikleri kapsamında kordon boyunda gerçekleştirilen festivalde, Türkiye’den katılan tek halk oyunları ekibi olarak hem Hatay’ı hem de ülkemizi başarı ile temsil eden HBB ekibi, birbirinden renkli yöresel danslar ile katılımcıları büyüledi.
Hatay’ı böylesi güzel bir organizasyonda temsil etmenin haklı gururunu yaşayan HBB Halk Oyunları Ekibi, her zaman sporun ve sporcunun yanında olan, Hatay’ı ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edilmesine vesile olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet