Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Meme Kanseri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş,

Meme Kanseri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sağlık   A+a-

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) tarafından düzenlenen Meme Kanseri Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.
25 Ekim Perşembe günü Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen ve çok sayıda halk sağlıkçısı ile kadınların katılım gösterdiği etkinlikte ‘Meme Kanseri ve Tarama Programı’ adı altında bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Nazan Savaş, meme kanserinin nasıl bir hastalık olduğu konusunda aydınlatıcı bilgiler paylaşarak katılımcılara erken teşhisin önemi konusunda uyarılarda bulundu.
“Kendi Meme Muayenenizi Yapmanız Önemli”
Meme kanserinin simgesi olan pembe rengin hakim olduğu salonda verdiği dikkat çekici ve yararlı bilgiler ile kadınların ilgi odağı haline gelen Savaş, konuşmasında; “ Yaşınız arttıkça meme kanserine yakalanma riskiniz artıyor. Adet, üreme ve aile öyküsü değiştiremeyeceğimiz risk faktörler arasında yer alıyor. Hiç doğum yapmamış ve hiç emzirmemiş olmak bu hastalığa yakalanma riskini arttırıyor. Aynı şekilde eğer birinci derece yakınınızda bu hastalığa rastlanmış ise diğer kadınlara oranla 3-4 kat daha fazla risk altında olabilirsiniz. Bu nedenle kontrollerinizi daha sık yaptırmalısınız ” ifadelerine yer verdi.
Konuşmasının sonunda kadınların kendi kendilerine meme muayenelerini yapmalarının önemine dikkat çeken Savaş, KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) binalarında kanser taramalarının ücretsiz olarak yapıldığını vurguladı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar