Skip Navigation Links

Yabancı Öğrencilerin El Sanatları Sergisi Açıldı

Bulgaristan, Litvanya, İtalya, Makedonya ve Romanya'dan kentimize gelen 42 yabancı öğrenci İskenderun’da sergi açtı.

Yabancı Öğrencilerin El Sanatları Sergisi Açıldı

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Belediyesinin ev sahipliğinde Avrupa Birliği ve Türk Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen gençlerin girişimcilik ile ilgili temel beceri ve yeterliliklerini arttırmayı ve gençleri girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlayan gençlik projesi kapsamında kentimize gelen yabancı öğrenciler hazırladıkları el sanatları ürünleri İskenderun halkının beğenisine sundular.
Belediye Sanat sokağında düzenlenen sergi öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş,”Projede gençlerde girişimcilik yönlerini ortaya çıkarmak ve daha fazla genci girişimci birey haline getirmek hedeflenmektedir. Program süresince yerel halk da ve diğer gençler de bu hedefler üzerine farkındalık yaratmak isteyen katılımcılar bu tarz çalışmaların Avrupa'nın her yerinde yaygınlaştırılması konusuna dikkat çekmektedirler ”dedi.
Öztaş ,” İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve İskenderun Belediye Başkanımız Seyfi Dingil proje hedefinin daha çok gence ulaşması için çok büyük destek olmaktadır. Bu konuda İskenderun Belediyesi Kültür Sanat Birimi desteğiyle İskenderun Sanat Sokağı’nda el sanatları sergisi açılmıştır” diye konuştu.
Kurdele töreninin ardından sergide katılımcılar yaptıkları el sanatları ürünlerini halkın beğenisine sundu.
Ayrıca etkinlikte katılımcılar kendi kültürlerine ait müzikler eşliğinde dans ederek yerel halkta farkındalık oluşturdu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet