Skip Navigation Links

TÜED Genel Merkezi’nin yeni dönem hedefleri var

TÜED İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde “22. Olağan Genel Kurulumuzu Ankara’da yaptık…”

TÜED Genel Merkezi’nin yeni dönem hedefleri var

Gündem   A+a-

 Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkezi’nin 22. Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara’da yapıldı. Genel Kurul ile ilgili bilgi veren TÜED İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde
 
“TES-İŞ Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulun divan başkanlığını Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve aynı zamanda Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağır yaptı.
 
Kongreye tüm şubelerin başkanları, delegeler, davetlilerin yanı sıra Tarsus Şube Başkan Yardımcısı Arif Kılınç ve Tarsuslu diğer yöneticiler iştirak etti. Olağan genel kurul toplantısında listeler yarışını, mevcut Genel Başkan Kazım Ergün’ün listesi kazandı.
 
Kongrede yapılan tüzük değişikliği ile “genel başkan yardımcılığı” görevi kaldırılarak, “genel sekreter, genel mali sekreter, genel eğitim sekreteri ve genel teşkilatlandırma sekreterliği” görevleri getirildi. Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, yeniden Genel Mali Sekreter görevine seçildi.
 
Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan ve delegelerin güvenoyu alan Genel Başkan Kazım Ergün, kendilerine destek olan ve kongreye iştirak eden tüm üyelere teşekkür ederek, şükranlarını sundu “ şeklinde konuştu.
 
TÜED Genel Merkezi’nin yeni dönem hedefleri var
 
Öte yandan, TÜED 22. Olağana Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Kazım Ergün’ün, yeni dönemde öncelikli hedeflerinin emekliler için 12 ay boyunca kullanılabilecek bir sosyal tesis daha kazandırmak olduğunu kaydetti. Genel Başkan Kazım Ergün, Balıkesir Erdek’te bulunan ve büyük bir ilgi gören tesisin daha geniş ve konforlusunun Tarsus’ta inşa edileceğini, bu konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Ergün Afyon’da da termal tesis konusunda çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.
 
Türkiye Emekliler Derneği’nin yaklaşık 50 yıldır süren serüveni boyunca emeklilerin gurur kaynağı olmayı başardığını ifade eden Başkan Kazım Ergün, “Bundan tam 48 yıl önce toprağa bırakılan bir tohum; bugün güçlü kökleri ve gövdesiyle, yüz binlerce insana gölge veren, onların hak ve hukukunu koruyan, kazanımlarını artıran devasa bir ağaca dönüştü. Bu dönüşüme milyonlarca insanımız da şahitlik etti. 16 Kasım 1970 tarihinde kurulan ve o zamanki adıyla Türkiye İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Cemiyeti olarak bilinen derneğimiz, geçen 48 yıl içerisinde büyük bir ilerleme kaydetti ve özellikle de geçtiğimiz son 16 yıl içerisinde, kuruluş yıllarında kamuoyuna açıkladığı hedeflerine tek tek ulaşabildi. Bugün geldiğimiz noktada; emeklinin hak arama mücadelesinin sarsılmaz kalesi durumuna gelen Türkiye Emekliler Derneği, gerçekleştirdiği atılımlar, hayata geçirdiği projelerle bütün dünyaya örnek olacak güçlü bir sivil toplum kuruluşuna dönüştü. 50 yıla yaklaşan mücadele serüveniyle, 1 milyonu bulan üye sayısıyla, emeklilerin hizmetine sunduğu 5 sosyal tesisle, ülkemizin güzide kuruluşları arasında ön sıralarda yer alan TÜED, emeklilerimizin de haklı gururu oldu” şeklinde konuştu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet