Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘’Ne senden vazgeçeriz ne eserinden’’

İskenderun Bahçeşehir Koleji Cumhuriyet Fener Alayı düzenliyor.

‘’Ne senden vazgeçeriz ne eserinden’’

Eğitim   A+a-

İskenderun Bahçeşehir Koleji, 28 Ekim 2018 Pazar günü İskenderun Park Forbes AVM önünden başlayacak Fener Alayı düzenliyor.
İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda sona erecek Fener Alayı’na bölge halkını davet eden İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan, herkesi Cumhuriyet coşkusunu bir arada yaşamaya davet etti.
Mustafa Uçan açıklamasında şöyle dedi;
Bildiğiniz gibi Bahçeşehir Koleji olarak eğitim anlayışımızın temelinde "yaparak-yaşayarak öğrenme" vardır. Bu amaçla akademik eğitimin yanı sıra, " bilimsel projelere, sosyal ve kültürel etkinliklere; spor, müzik, satranç gibi yarışmalara, sosyal sorumluluk çalışmalarına" yoğun olarak yer veriyoruz.
Ayrıca çocuklarımıza bir yandan çağımızın gerektirdiği donanımı vermeye çalışırken, diğer yandan da " Bizi biz yapan temel değerlerimizi" kazandırmaya çalışıyoruz. Bu değerlerimizden biri de CUMHURİYET 'tir. Bu yıl Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olduğu CUMHURİYETİMİZİN kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz. Bizler de İskenderun Bahçeşehir Koleji olarak bu kutlamalar çerçevesinde İskenderun’da bir Fener Alayı düzenlemek için hazırlıklara başladık. Fener Alayına, öğrencilerimiz ve aileleri, öğretmenlerimiz ve personellerimizin aileleri, akrabaları, yakınları, yani Büyük Bahçeşehir Ailesi olarak katılacağız.
Fener Alayı, 28 Ekim Pazar günü saat: 19.30'da İskenderun sahil caddesi Park Forbes AVM önünden başlayacak ve İskenderun Atatürk Anıtı önünde son bulacaktır. Anıt Alanında " Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, öğrencilerimizin söyleyeceği şarkı ve marşlar" ile sona erecektir.
Fener Alayı kortejimizde "En önde Bahçeşehir Koleji Bando Takımı, sonra sırasıyla büyük boy Türk Bayrağı taşıyan öğrenciler, büyük boy Atatürk posteri taşıyan öğrenciler, Atatürk ve Cumhuriyetle ilgili sözlerden oluşan döviz ve pankartları, bayrak ve resimleri taşıyan öğrenciler ve katılan aileler’’ olacaktır.
Fener Alayı için ilgili resmi makamlardan izinler alınmıştır.
Amacımız öğrencilerimizin ve gelecek-görecek tüm çocukların hafızalarında güzel bir bayram anısı bırakmaktır. Fener Alayına çocuklarınızla birlikte, hatta mümkünse bir nostalji yaşamaları için "dedelerle-ninelerle birlikte", "Nerede o eski bayramlar?" diyen akrabalarınızla birlikte katılabilirsiniz. Kıyafet olarak, ‘’Türk Bayrağı tişörtü, Atatürk tişörtü, kırmızı- beyaz kıyafetler’’ tercih edebilirsiniz. Günün anlamına uygun olarak evinizdeki bayrakları, Atatürk resimlerini getirebilirsiniz. Fener Alayı kortejinde taşıyacağınız bir FENER'i temin edebilirseniz, çocuklarınızın bu feneri taşımasını istiyoruz.
Başta çocuklarımız olmak üzere, hepimiz için unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı Kutlaması olmasını diliyor, ilgi ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.
Mustafa UÇAN
İskenderun Bahçeşehir Koleji Md.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar