Skip Navigation Links

Yüzyılların geleneği yaşatılıyor

Yüzyılların geleneği Gözcüler Beldesi'nde yaşatılmaya devam ediyor. Bölgemizde Akçalı ve Gözcüler Beldeleri'nde 15 gün arayla kutlanan Yumurta Bayramı

Gündem   A+a-

Yüzyılların geleneği Gözcüler Beldesi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Bölgemizde Akçalı ve Gözcüler Beldeleri’nde 15 gün arayla kutlanan Yumurta Bayramı, bu yıl da coşku içerisinde geçti.

Binlerce insanın akın ettiği Yumurta Bayramı’nda, panayırlar kuruldu, piknik yapıldı, yediden yetmişe herkes baharın gelişini kutladı.
Gözcüler Belediyesi’nin de her yıl olduğu gibi bu yıl da protokole verdiği yemek belediye binasında gerçekleştirildi.

CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz ve yönetim kurulu, belde belediye başkanları, Belediye İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Abdi Ataç ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı belediye binasındaki yemek, renkli görüntülere sahne oldu.
Gözcüler Belediyesi’nin hazırladığı yemek programı, her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü, tüm davetlilerin memnun ayrıldığı güzel bir ortam olarak herkesten tam not aldı.

Belediye Başkanı Necmettin Güler davetlilere hitaben yaptığı konuşmada; ‘Yüzyıllarca süren bu şenliklerimizde sizleri aramızda görmekten büyük kıvanç duyuyorum. Doğanın bizlere bahşettiği bu bereketli topraklar, baharın gelmesi ile birlikte insan emeğiyle birleşince taze geline benzeyerek adeta bizleri büyülemektedir.
 

 

Yöre halkımız bu günü emeğin verime dönüştüğü bir gün olarak da kabul etmektedir. Bunun coşkusunu yöresel olarak ta paylaşıyoruz. İşte bu duygularla bugünün hepimiz için hayırlı olması dileklerim ile tekrar hoş geldiniz diyorum’ şeklinde konuştu.
Yemek programına katılan Gözcüler’in sevilen simalarından işadamı Adnan Ağır, yeni üretime başlayan Arsus Şalgamları’ndan getirmeyi unutunca Belediye Başkanı Necmettin Güler’in sitemli sözlerine maruz kaldı. Necmettin Güler, beldenin bir ferdi olarak kendi üretimi Arsus şalgamlarını konuklara ikram etmemesini, esprili bir dille “reklam şansını kaybettin” diyerek Adnan Ağır’a takıldı.
Yüzyıllardır süregelen yumurta tokuşturma geleneği, Gözcüler’de bu yıl da bozulmadı. Protokol masalarına konulan yumurtalar tokuşturulurken, CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar ile Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler arasındaki yumurta tokuşturma yarışını vekil Yazar kazandı. Elinde yumurta etrafındaki herkese meydan okuyan Milletvekili Yazar, CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz’u da yenmeyi başarınca, “Vekilin yumurtası herkesin yumurtasını ezdi geçti” esprilerine neden oldu.
Neşeli bir yemek programı sonrası Çetillik Mahallesi’nde kurulan bayram alanına giden protokol, her yıl olduğu gibi bu yıl da Alkaya Petrol Sahibi Muhittin Serçe’nin evine konuk olup tatlı yediler, hoş sohbetler yaptıktan sonra vatandaşla bayramlaştılar.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet