Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Artan Fiyatlara Belen Zabıtası DUR Dedi!

Belen Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine

Artan Fiyatlara Belen Zabıtası DUR Dedi!

Yerel   A+a-

market, manav, fırın gibi işletmelerin fiyat artışlarına yönelik denetim başlattı.
Ülke genelinde sıkıntılı durumlara yol açan döviz kurlarındaki artış bahane edilerek fiyatlarda gerçeği yansıtmayan artış yapan esnaflar, her ilçede olduğu gibi Belen’de de vatandaşlardan tepki gördü. Şikâyetler üzerine Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun talimatıyla denetleme yapan Zabıta ekipleri, satışı yapılan ürünün etiket fiyatlarını kontrol etti.
Özellikle fırınlarda önerilen fiyatlar duyurulmuş olmasına rağmen, bazı esnafların normal fiyatın üzerinde satış yapmaya çalıştıklarını ve yerli üretim logosu kullanmayan üreticilerin uyarıldığını dile getiren Belen Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Ekiz yaptığı açıklamada;
“Esnafları bilinçlendirmek şu anda tek amacımız. Çünkü müşteri kayıpları ilerleyen zamanlarda artacak. Şu anda kazanç sağladıklarını düşünüyorlar ama bu durum müşteri kaybı olarak onlara geri dönecek. Üreticilerimizi 3 Ekim 2018 ile zorunlu hale gelen “Yerli Üretim Logoları” kullanmaları konusunda uyarıyoruz. Reyon fiyatları ile kasa fiyatları arasındaki farka özellikle dikkat ediyoruz. Satıcılara Tüketici Kanunundaki son değişiklikle, döviz kuruna bağlı olarak deşiklik yapamayacaklarını bildirdiklerini söyleyen Ekiz, Özellikle fırınlarda pide ekmeğin 1 TL 25 Kuruş olarak, somun ekmeğin ise 1TL’den satılması gerektiğini vurguluyoruz.” dedi.
Konuyla ilgili olarak vatandaşlardan sıkça şikâyet aldıklarını belirten Başkan Adnan Vurucu; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, piyasadaki geçici dalgalanmaları fırsat bilen satıcılara karşı, gerek gelen ihbarlar, gerek döviz kuruna bağlı olarak, denetimlerimizin sıklıklarını arttırdık. Duyarlı vatandaşlarımızdan da özellikle bu konuda hassas davranmalarını rica ediyorum. Fark ettikleri durumlarda hemen zabıta ekiplerimize bildirmelerini, gereğinin yapılacağından da şüphe duymamalarını belirtmek isterim. Daha güvenilir alışveriş yapmak adına her zaman hem vatandaşlarımızın hem de satıcılarımızın çıkarlarını düşünüyor, buna göre de hareket ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş