Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gelişim’den ‘Sağlık Turizmi’ Atağı

Gelişim Hastanesi, Sağlık Turizminde Lider Olmayı Hedefliyor

Gelişim’den ‘Sağlık Turizmi’ Atağı

Spor   A+a-

 İngiltere Alım Heyeti, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği’nin düzenlediği ve Hatay Sağlık Turizmi Derneği’nin desteklediği ‘Sağlık Turizmi’ programı çerçevesinde, İskenderun Gelişim Hastanesi’ne ziyarette bulundu. Aralarında; hastane yöneticilerinin, doktorların ve sağlık turizmi temsilcilerinin bulunduğu Alım Heyeti, bölgenin öncü sağlık kuruluşlarından olan Gelişim Hastanesi’ni yerinde inceleme fırsatı buldu.
17 kişilik alım heyetiyle birlikte hastaneye ziyarette bulunan Türkiye ve Hatay Sağlık Turizmi Derneği yöneticileri, Hastane Başhekimi Dr. Ömer Suha Caymaz’dan hastanenin tıbbi donanımı ve tedavileri hakkında bilgiler aldı.
“Hedefimiz, sağlık turizminde lider olmak”
Türk Sağlık Sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başhekim Ömer Suha Caymaz, İngiltere Alım Heyeti’ni hastane bünyesinde ağırladıkları için mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Hastanemiz, ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ için, gerekli çalışmaları tamamlamış ve bakanlığa onaya sunmuştur. Sağlık turizmi, ülkemize döviz girdisi açısından önemli bir atılımdır. Hatay’da sağlık turizmiyle beraber, kültür turizminin de kalkınacağına inanıyoruz. Gelişim Hastanesi olarak, sağlık turizmi konusunda büyük bir heyecan içerisindeyiz. Heyette sağlık turizmi konusunda deneyimli firma ve hastane temsilcilerin bulunması da, ümitlerimizi üst düzeye çıkarmıştır. Heyetin, hastanemizle ilgili mükemmele yakın görüşleriyle gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu sebeple, sağlık turizminde hedefimize ulaşabilmek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hedefimiz, her konuda olduğu gibi, sağlık turizmi konusunda da lider olmaktır” dedi.
Düzenlenen organizasyonunda sağlık turizminin önemine dikkat çeken Dış Ticaret Uzmanı Ramazan İçuz ise, bazı illerdeki hastanelerin devletin verdiği teşviklerden yararlandığını belirterek, Hatay’ın da bu konuda hakkının olması gerektiği ile ilgili görüşlerini belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar