Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Yapılandırmada peşin veya taksitli ödemeler için bugün son gün”

7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların peşin ödeme veya 1. taksit ödemeleri için

“Yapılandırmada peşin veya taksitli ödemeler için bugün son gün”

Gündem   A+a-

1 Ekim Pazartesi Son Gün. Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şart olduğunu söyleyen Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol Peşin ödemelerin yapılandırılan borçlara herhangi bir katsayı veya faiz uygulanmadığından taksitli ödemeye göre daha avantajlı oldugunu belirterek vatandaşların bu kanuni fırsatı mutlaka değerlendirmesini istedi.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol “Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şarttır. Bu nedenle, özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 7143 sayılı Kanundan yararlanmaya devam edebilmek için, yapılandırılmış borcunuzun tamamını peşin olarak ya da 1. taksitini 1 Ekim Pazartesi günü akşamına kadar ödemeyi unutmayın. Ayrıca 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılmış ve ödemeleri devam eden borçlardan kalan taksitlerin tamamının 7143 sayılı Kanunla belirlenmiş olan; İlk taksit ödeme süresi içinde (1 Ekim 2018 tarihine kadar) ödenmesi halinde bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının %90’ının, İkinci taksit ödeme süresi içinde (30 Kasım 2018 tarihine kadar) ödenmesi halinde ise bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının %50’sinin tahsilinden vazgeçilecektir. Yeni Yapılandırma Kanunu ile getirilen bu indirim imkânından yararlanılabilmesi için ödeme yapıldığı tarihte anılan Kanunlarda öngörülen şartların ihlal edilmemiş olması gereklidir.” Şeklinde konuştu.
Vatandaşların Vergi dairelerinde ödemelerde sıkıntı yaşamaması için gerekli önlemlerin alındıgınında sözlerine ekleyen Nazmi Erol ödemelerin vergi dairelerinin veznelerinin yanı sıra ;
Ödemelerin,
- www.gib.gov.tr internet sayfamızdan (02:00 - 22:00 saatleri arasında),
- İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızdan (IOS ve Android) (02:00 - 22:00 saatleri arasında),
- GİB Mobil uygulamamızdan (IOS ve Android)(02:00 - 22:00 saatleri arasında),
- Anlaşmalı bankalardan, yapılabileceğini söyleyerek
Ayrıca, www.gib.gov.tr adresi üzerinden borç sorgulaması yapılabilmektedir dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş