Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen Belediyesi “Hatay Günleri’nde” Farkını Ortaya Koydu

Bu yıl İstanbul Maltepe’de düzenlenen “Hatay Günleri” yine renkli sahnelere ev sahipliği yapıyor.

Belen Belediyesi “Hatay Günleri’nde” Farkını Ortaya KoyduWeb
TV

Belen   A+a-

 Hatay’ın en özel lezzetlerinin ve kültürünün tanıtıldığı Hatay Günleri’nin açılış töreni; Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekilleri, CHP Hatay Milletvekilleri, MHP Hatay Milletvekilleri, AK Parti Hatay İl Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, çeşitli STK Başkanları ve çok sayıda ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti.
Belen Belediyesi’de Hatay’dan katılım sağlayan birçok ilçe belediyesi içinde farkını yine ortaya koydu. Kentin tanımı adına özenle çalışan ve gerek Stant çalışması gerek lezzetli sunumlarıyla hem protokol üyelerinden hem de ziyaretçilerden büyük beğeni toplayan Belen Belediyesi; Belen Pekmezi, Belben, Cevizli Sucuk, Nar Ekşisi, Sumak ve Belen Tava gibi Belen’e has lezzetlerinin tanıtıldığı önemli organizasyonlardan biri olan Hatay Günlerinde yerini aldı.
Tanıtım günlerinde açıklamada bulunan Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “Hatay’ın gözde ilçelerinden biri olan Belen’imizin tanıtımına büyük katkı sağlayan Hatay Günlerinde bu yılda Belediye olarak yerimizi aldık. Kültürü, yaşam şekli, coğrafyası ve en dikkat çeken lezzetleriyle Belen için özveriyle çalıştık ve Hatay Günlerinde büyük beğeni almaya devam ediyoruz. İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın sadece Belen’de bulabileceği lezzetleri kilometrelerce uzaklara taşıyarak onların ayağına kadar getirdik. Belbenimiz, Cevizli Sucuğumuz, Cevizimiz, Nar Ekşimiz, Sumağımız, Belen Pekmezimiz ve daha sayamadığım lezzetlerin en güzelini ve en tazesini sunuyor, hem ilçemizin hem de Hatay’ın tanıtımı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Lezzetlerimizin tanıtımının yanında tarihi yerlerimizden olan Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı’nı, Bakras Kalesi’ni, Kanuni Sultan Süleyman Camii’ni, Gazi Abdurrahman Paşa Türbesini, Belen Şehitler Abidesini, Belen Kurtuluş Hamamını, St. Meryem Ana Katolik Kilisesini, Tarihi Kilise Çanını ve Mesire alanlarımız ile Belen Geçidimizi çekici özellikleriyle tanıtıyoruz. Bu anlamda aldığımız geri dönüşlerden de gurur duyuyoruz. Bir Belediye Başkanı olarak Belen’den buraya kadar gelip tanıtım yapan tüm esnaflarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Belen olarak bir bütün halinde İstanbul’un kalbini lezzetlerimizle fethedeceğiz inşallah. Aynı zamanda memleket hasreti çeken Belenli kardeşlerimizi ve lezzetlerimizi merak eden tüm İstanbullu vatandaşlarımızı 30 Eylül Pazar günü sona erecek olan Hatay Günlerine davet ediyoruz ” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
Belen Belediyesi “Hatay Günleri’nde” Farkını Ortaya Koydu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş