Skip Navigation Links

Yerli ve Milli Anadolu Medyası Ayakta Kalmalı

TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim,

Yerli ve Milli Anadolu Medyası Ayakta Kalmalı

Medya   A+a-

  New York’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Anadolu Medyasının sorunlarını içeren bir dosya sundu. BM genel kurulu toplantısı öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen görüşmede Dim, daha önceden kamuoyu ile paylaşılan TGF çözüm önerilerinin de içinde bulunduğu dosyayı sunumu sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a külliyede cemiyet başkanları ile ziyaret etme talebini de iletti. Yeni Alanya Gazetesi’nin 51. Kuruluş yıldönümü etkinliğinde kürsüden vermiş olduğu sözü yerine getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise olumlu geçen görüşmenin takipçisi olacağını yineledi. Dim, Bakan Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Mehmet Ali Dim'in, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili Bakanlık ve kurumlara ilettiği dosyada, ana başlıklar altında şu taleplere yer verildi:
 
KOSGEB DESTEĞİ
Yerel gazetelerin KOSGEB kredilerinden pratik olarak yararlanmaları sağlanmalı; bunun bir bölümü hibe, kalanı düşük faizli ve uzun vadeli taksitlendirmeler şeklinde olmalıdır.
 
ÇALIŞANLARA DESTEK
Basın çalışanları için yıpranma payındaki kazanılmış hak geri verilmeli, geçtiğimiz yıllarda 3 yıla indirilen yıpranma hakkı yeniden 5 yıla çıkarılmalıdır. Aynı şekilde yalnızca sarı basın kartına sahip olanlar için geçerli olan uygulamadan bütün basın çalışanları yararlandırılmalıdır.
 
TÜRKSAT ÖDEMELERİ TL OLMALI
Yerel televizyonların Dolar’a bağlı olarak Türksat’a ödedikleri uydu yayın bedellerinin TL’ye dönüştürülerek daha makul bir seviyeye indirilmesi gerekmektedir.
 
DİGİTAL YAYINCILIK DESTEĞİ
Anadolu medyasının çağın gerektirdiği teknolojik yeniliklere adaptasyonu ve digital yayıncılığa geçişte yaşadığı mali ve teknik sıkıntıları gidermek açısından destek olmak devletin de ödevi olmalıdır. Yeni bir teşvik düzenlemesi ile bu alanda Anadolu medyasının önünün açılması sağlanmalıdır.
 
YASAL MESLEKİ DÜZENLEME
Neredeyse yılan hikayesine dönen internet yasası bir an önce yürürlüğe girmelidir. Gazeteciliğin, belli kural ve kaideleri olan bir sektör haline getirilebilmesi için kendine özgü yasası ve yaptırım gücü de olan bir meslek odası benzeri bir yapılandırma şart olmuştur. Devletin ilgili kamu birimleri sorumluları ile basın meslek kuruluşları temsilcilerinin ortak konsensüsü sağlanarak, en kısa vadede acil ve somut bir adım atılmalıdır. YERLİ ve MİLLİ ANADOLU MEDYASI adına arz ederiz.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet