Skip Navigation Links

Hatay 2. İstanbul New York, Singapur Olabilir

Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıda

Hatay 2. İstanbul New York,  Singapur Olabilir

Gündem   A+a-

gazetecilere Hatay Günleri ve HATİAB'ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Hatay Medeniyetler Sofrası'nda düzenlenen programa HATİAB Başkanı İbrahim Güder, Şair Ahmet Selçuk İlkan ve gazeteciler katıldı.
"Burs Verme Konusunda Cömertiz"
HATİAB Başkanı Güder, kahvaltının ardından söz alarak HATİAB'ın iç yapısından bahsetti. 19 yıl önce platform çatısı altında bir araya geldiklerini daha sonra dernekleşerek HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları derneğini kurduklarını. Şu an itibarıyla 6.500 üye ve çok ciddi sayıda üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiklerini, bölgenin farkındalığını sağlayarak ekonomisini büyütmeye dönük faaliyetlerini aksatmadan yürüttüklerini, Ülkemizin nitelikli şahsiyetlerini HATİAB çatısı altında bir araya getirdiklerini belirten Güder, " sosyal sorumluluk duygusuyla ülkemizin gençlerini çok önemsiyoruz. Gençlerine güveniyoruz Gençleri 2 ayda bir başarı öyküsü yüksek tecrübeli insanlarla buluşturarak onlara gelecek vizyonu vererek öz güvenlerini artırıyoruz." dedi.
Hatay 2. İstanbul, New York, Dubai Olabilir
Hatay Günleri'ne değinen Güder, Hatay arkeoloji müzesinde sergilenen eserlerle MÖ 58 bin yıl öncesinde ilk yaşamın olduğu, ilk yerleşimin merkezlerin biri olduğu, önemli bir ticaret merkezi olarak bölgede etkin bir rol üslendiği bir çok medeniyete ev sahipliği yaparak çok zengin. İr kültüre ve yemek çeşitliliğine sahip olduğunu bu nedenle Hatay'ın bugüne kadar bir, New York, Shanghai, Paris, Singapur, Dubai gibi cazibe merkezi olması gerekirken mütevazi bir statüsünde kaldığına dikkat çekti. Güder, 'Hatay ikinci bir İstanbul hatta New York olabilir' dedi.
26-30 Eylül2018 Tarihlerinde Hatay Tanıtım Günleri Var
Amaçlarının Hatay'ın tanıtımına, ekonomisine katkı sunmak olduğunun altını çizen HATİAB Başkanı İbrahim Güder, "Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir belediyesi illerin İstanbul’da tanıtılmasına dönük çok güzel bir imkan sundu. Bunun içim İBB başkanı ve ekibine buradan Şükran’larımızı sunuyorum. 26-30 Eylül 2018 tarihlerinde Maltepe sahil etkinlik alanında Hatayı tüm yönleriyle tanıtma fırsatı bulacağız.
Tanıtım Günleri İle Ekonomiyi Büyütmek Mümkün
Bu tanıtımla da Hatay'a daha iyi tanıma fırsatları olacak. Her karış toprağı tarih kokan bölgeyi gezme görme arzularını oluşturabilirsek yaptığımız bu işte başarılı olmuşuz demektir. Bu tanıtımda temel anacığım Hatay a gidecek insan sayını 2 kat, 3 kat 5 kat artırmak. Bu şu demektir. Hatay ekonomisi süratle büyüyor. Otel sayısı 2 kat 3 kat 5 kat artacak demektir.işe girecek iş sahibi olacak insan sayımız da bir o kadar artacak demektir. insanlarımız iş yapsın, Daha önce arkadaşlarımız bu tanıtım günlerini gerçekleştirdi.
Bu organizasyon geçmişte yapılanların üzerine koyarak daha farklı bir tanıtım olmasını istiyoruz. Hatay on binlerce yıl önceden günümüze kadar gelmiş, geçmiş bir tarihe sahip. Bu tarih içerisinde birçok medeniyetlere ev sahibi yapmıştır. Dünya ticaretinde etkin rol oynamış, üç büyük metropolden biridir.
İşsizliğe De Çözümdür.
Hatay tanıtım günleri, tanınırlığını arttırmak ve buraya gelecek insan sayısını arttırmak en büyük arzumuz. Bu sadece turizm olarak Hatay'a gelinmesi değil, sanayi olarak da istihdam arttırmaya dönük çalışmaları da teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bizim gayemiz işsizlerimizin iş kaygısını gidermektir. Kamuoyunun önde gelen şahsiyetleri, siyasi faktörler olmak üzere takım ruhu ile Hatay'ı ileriye taşımaya, işsizliği önlemeye katkı sağlamaya ve istihdamı arttırmaya yönelik çalışmaları yapmak boynumuzun borcu. En ucuz maliyetle yapacağımız Hatay Günleri bizler için bir fırsat oluyor" dedi.
Bu Sene Sadece Hataylı Esnafların Ürünleri Sergilenecek.
Bu sene Hatay Günleri'nde her akşam konser düzenleneceğini ifade eden Güder, bu konserlerde Ahmet Selçuk İlkan gibi kıymetli sanatçılarımız yer alacak dedi. Güder son olarak "Geçmiş dönemlerde yapılan Tanıtım Günlerinde farklı illerin esnaflarına da yer veriliyordu. Bu yıl yapılacak tanıtım günlerinde kesinlikle farklı illerin esnafları olmayacak. Sadece ve sadece Hatay il esnaflar olacak. Gerçek anlamıyla Hatay Tanıtılacaktır. “ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet