Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’da Gaziler Törenle Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilmesinin 97. yıldönümü ve Gaziler Günü törenle anıld

Hatay’da Gaziler Törenle AnıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

Atatürk Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin çelenkleri sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törene, Hatay Valisi Erdal Ata, 2’inci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan vekili Selahattin Atahan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı Remzi Bakır, gaziler ve öğrenciler katıldı.
“Gaziler Gününü Kutlamanın Derin Heyecanı Ve Kıvancı İçerisindeyiz”
Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, “ Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, bağımsızlığımızın ve hepimizin varoluş nedeni olan gazilik onuruna erişen büyük komutan Atatürk’e ‘Gazilik ve Mareşallik’ unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamamın derin heyecanı ve kıvancı içerisindeyiz. Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.
Anma etkinliğinin sonunda öğrencilerin okuduğu şiirler gazilere duygu dolu anlar yaşattı.
 
 
 
 
 
 
Hatay’da Gaziler Törenle Anıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar