Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Sakarya; mazlumların, zalimlere karşı zaferidir”

Dünyanın en uzun süren Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlanmasının 96. Yıldönümü dolayısıyla

“Sakarya; mazlumların, zalimlere karşı zaferidir”

Gündem   A+a-

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi bir açıklama yaptı.
Dernek Genel Merkezi adına açıklamayı yapan Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Sucuoğlu, insanlık tarihinde olduğu gibi milletlerin tarihlerinde de unutulmaz günler olduğunu belirterek, bu günlerin anılması, yaşanılanların öğrenilmesi ve ders alınması gerektiğini kaydetti. Sucuoğlu, 13 Eylül 1921'in de böylesine önemli bir gün olduğunu ifade etti.
Osmanlı İmparatorluğu'nun 1. Dünya Savaşı'nda yenilmesinin Anadolu'daki Türk varlığını yok olma tehlikesiyle karşı karşıya getirdiğini belirten Atilla Sucuoğlu, milli mücadele hareketinin en büyük talihinin, Çanakkale'de ileri görüşlülüğünü ve yüksek kumanda kabiliyetini ispatlamış Mustafa Kemal Paşa liderliğinde yürütülmesi olduğunu kaydetti.
Sucuoğlu, "İçerisinde bulunulan çok ağır şartlara ve imkansızlıklara rağmen milletin lideriyle buluşmasıdır zafer. Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'dan, Samsun'a çıkışından itibaren bir danteli ilmek ilmek işler gibi akılla, dirayetle ve sabırla çalışarak herkesi ve bölgeyi yanına alarak harakatı başarıya ulaştırmıştır.
Bu mücadele içeride gafillere, cahillere ve hainlere; doğuda Ermenilere, güneyde Fransızlara, Akdeniz kıyılarında İtalyanlara ve batıda Yunanlılara karşı verildi.”
Yönetim Kurulu Üyesi Sucuoğlu, Sakarya Savaşı'nın çok zor şartlar altında kazanıldığını belirterek, burada 5 bin 700 civarında şehit verildiğini, milli mücadelenin daha fazla şehide mal olduğunu altını çizerek, Sakarya Savaşı'nın, subay kaybının çokluğu nedeniyle subay savaşı olarak da anılmaktadır,
Açıklamasını sonunda başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Sakarya Zaferini millete armağan eden orduyu, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş