Skip Navigation Links

Tarık Akan Pazar Günü Anılacak…

Genç Sarı Zeybekler’den Tarık Akan Anması ve “Atatürk’ün Alev Çiçekleri” Belgeseli Gösterimi…

Tarık Akan Pazar Günü Anılacak…

Kültür Sanat   A+a-

Sarı Zeybekler Derneği’nin bir çok etkinliğine başarılı bir şekilde imza atan gençlik kolu Genç Sarı Zeybekler 16 Eylül 2018 Pazar günü ölümünün 2. Yıldönümünde Tarık Akan’ı bir program ile anacak.
Halka açık olarak yapılacak anma programı hakkında bilgi veren Genç Sarı Zeybekler Başkanı Sena Kurt şunları söyledi :
“Tarık Akan’ı anma programız, merhum Sanatçı Tarık Akan’ın hayatını anlatan bir video ile başlayacak. Daha sonra Nazım Hikmet Vakfı için yaptığı belgeselden biri olan “Atatürk’ün Alev Çiçekleri” adlı belgesel gösterilecek.
Neden “Atatürk’ün Alev Çiçekleri” belgeseli gösterime sunacağız, onu açıklamak istiyorum.
Tarık Akan ölümüne kadar 5 adet belgesel yapmıştır. Belgesellerin bütün masraflarını kendisi üstlenmiş ve belgesellerinin satışından kaynak edinebilmesi için Nazım Hikmet Vakfı’na bağışlamıştır. Belgesellerinin tümünün gelirleri Vakfa bırakılmıştır.
“Atatürk’ün Alev Çiçekleri” belgeselinde; Atatürk'ün 1930'larda eğitim görmeleri için Avrupa'ya gönderdiği ve döndükten sonra her biri alanında birçok ilke imza atan genç kızların hikayesini anlatıyor.
Aralarında ilk kadın tarih profesörlerinden Afet İnan, olimpiyatlara katılan ilk kadın sporcu ve arkeolog Halet Çambel, bir başka arkeolog Jale İnan, dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, 20. Yüzyılın en önemli sopranolarından Leyla Gencer, ilk kadın pilot Sabiha Gökçen ve ilk kadın milletvekillerinin de bulunduğu 12 kadını anlatıyor.
Cumhuriyetin ilk eğitimli, meslek sahibi bir kadın kuşağı onlar. Öncüler. Alanlarında ilkler.
Babaları Kurtuluş Savaşı'na katılmış bu genç kızları Avrupa'ya gönderen Atatürk'ün, "Sizleri kıvılcım olarak gönderiyorum alev olarak döneceksiniz" sözü Tarık Akan'a ilham kaynağı olmuş.
Tarık Akan anması ve kendisinin yaptığı "Atatürk'ün Alev Çiçekleri" belgesel gösterimi 16 Eylül pazar günü saat 14:00’de Sarı Zeybekler Derneği’nin lokali olan Cadı Kazanı Cafe'de yapılacaktır. Ücretsiz olacak olan programımıza tüm Sarı Zeybek gönüllülerini ve İskenderun halkını davet ediyoruz.”
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet