Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İŞKUR Müdürü Yüksel, ”İşsizlik Rakamlarını Açıkladı”

Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ziya Yüksel Hatay’da kurumlarına kayıtlı işsiz sayısının 60 bin olduğunu söyledi.

İŞKUR Müdürü Yüksel, ”İşsizlik Rakamlarını Açıkladı”Web
TV

Ekonomi   A+a-

 Yüksel, İşverenlerin ve işsizlerin İŞKUR’un teşvik ve kurslarından faydalanmalarını istedi.
Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ziya Yüksel, İskenderun İŞKUR Müdürü Mehmet Yüksel ve iş, meslek danışmanları ile birlikte İskenderun’da toplantı düzenledi.
Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda İŞKUR Müdürü Yüksel Hatay’da 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve işsizlik rakamlarını açıkladı.
 
Yüksel,;"İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayımız 60 bin 003 olarak gözüküyor. Bu rakamın 29 bin 839 ‘u erkek 30 bin 164 ‘ü kadın işsizler. Hatay’da kayıtlı 21 bin 665 hizmet sektörü, 10 bin 613 sanayi kuruluşu ve 432 tarım sektöründe olmak üzere 32 bin 710 işyeri mevcut “dedi.
 
İşyerlerinin ihtiyaçları ve işsizlerin iş bulmalarını sağlamak için işyerleri ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen İl Müdürü Yüksel;” Meslek edindirme kursları ile ihtiyaç duyulan alanlarda işsizlerimize imkan sunuyoruz. Kurumumuz Ocak-Ağustos ayları arasındaki dönemde 3 bin 212 kişiyi işe yerleştirmiş. 1018 kişiye meslek edindirme kursu eğitimi vermiştir. Yine işbaşı eğitim programı ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri de yaklaşık iki bin kişiye verilmiştir”.
İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel, İşverenler ve işsizler için verilen teşvikler ile eğitimlerden herkesin rahatlıkla faydalanabileceğini, kuruma başvurmaları durumunda gereken kolaylıkların sağlanacağına dikkat çekti.
 
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Bağırsakçı, Hatay Çalışma ve İş Kurumu’nun il genelinde yaptığı çalışmalar ve devletin sunduğu destekler hakkında bilgiler verdi.
 
 
İŞKUR Müdürü Yüksel, ”İşsizlik Rakamlarını Açıkladı” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar